Suvesoovitus: 16 üritust, mida sel nädalal külastada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Tallinna Vanalinna Päevad (31.05-04.06) - 36. Tallinna Vanalinna Päevad on suurim Vanalinnas siinsele kultuuripärandile ja kogukonnale pühendatud festival. Viie päeva jooksul toimuvad linnarahvale mitmesugused tasuta muusika-, teatri-, kunsti- ja spordisündmused.

2. Narva Linna Päevad (01.06-04.06) - Narva Linna Päevad on kõige eredam ja põnevam juunikuu sündmus, mis traditsiooniliselt toimub juunikuu esimesel nädalavahetusel. Pidulik rongkäik, spordivõistlused, kultuurisündmused, näitused, messid, käsitööliste laat ja ohtralt meelelahutust! Viimastel aastatel Narva linna päevadel olid peaaegu kõik eesti popstaarid, samuti tuntud vene lauljad.

3. Põlva päevad (01.06-04.06) - Põlva päevad on kodukandifestival, mille kindlateks osadeks on laadamelu linnasüdames, puhkpilliorkestri äratusmäng mööda linna ning simman kesklinnas. Põlva päevade tähtsündmuseks on kahtlemata reedeõhtune motoriseerimata sõidukite mäestlaskumine. See on insenerimõtte säravamate sähvatuste esitlus, mille jooksul on kesktänava mäest ratastel alla tulnud nii töötav saun, Trooja lehm kui Intsikurmu laululava.

4. Türi kevadfestival (02.06-04.06) - Eestimaa kevadpealinn Türi kutsub Sind, kultuuri- ja loodushuviline, endale külla  ajal, mil ringi uitavad soojemad tuuled ja õhk on tulvil sireliõite uimastavat lõhna ning toimub  traditsiooniks saanud Türi Kevadfestival.

5. Viljandi Hansapäevad (02.06-04.06) - Viljandi on nooruslikust elujõust pakatav iidne linn. Kui tänapäeval võib Viljandit nimetada innovaatiliste ettevõtete rohkuse tõttu Eesti ekspordipealinnaks, siis keskajal käis siin vilgas elu tänu linna läbinud kaubateele. Meenutamaks Viljandi üht kuldaega, toimuvad linnas igal aastal hansapäevad. Varasuvel tõmbab see väikelinn selga keskaegse rüü ja meenutab kuidas hansaliidu liikmestaatus siia aegade jooksul rikkust ja lennukaid ideid kokku kandis.

6. Itaalia veinipidu Haapsalus (02.06-03.06) - Veinipidu on alguse saanud ideest tutvustada Haapsalu sõpruslinna Grevet, mis asub Itaalias Chianti piirkonnas. Veinipeol on väljas Eesti veinide maaletoojad ning ka nende Itaalia partnerid. Veinipidu algab reedel Itaalia veinide degusteerimisega Haapsalu kohvikutes. Laupäeval toimub vanalinnas veinikonkurss, kus selgitatakse välja Haapsalu publiku lemmik Itaalia punane ja valge vein ning Prosecco. Veinidele lisaks pakutakse kirevat Itaaliateemalist kultuuriprogrammi.

7. Hiiumaa lastefestival, Kärdla (02.06) - Lastefestival toimub Kärdlas sadama territooriumil. Festival on mõeldud igas vanuses lastele, noortele ja nende vanematele. Kogupere üritusel tutvustatakse mereohutust edendavaid tegevusi, kohapeal on noorte teadlikkuse ja meisterlikkuse töötoad ning lastevanemate hoid.

8. Kohvikuöö, Viljandi (02.06) - Kohvikuöö toob külastajateni valiku Viljandi linnas tegutsevatest statsionaarsetest ja pop-up kohvikutest, kes avavad oma uksed tavapärasest erineval ajal ehk öö hakul. Koos öise menüüga lisandub öösse ka killuke kohvikukultuuri nii öise muusika, vestluste, maitseelamuste ja muude öötegemiste näol.

9. Jooksumaraton Kassaris (03.06) - Hiiumaa jooksugrupp seisab selle eest, et Hiiumaa spordikalenderit rikastaksid erinevad spordivõistlused, mis motiveerivad kohalikku tervislikult liigutama ning kutsuvad Hiiumaale spordisõpradest külastajaid.

10. Piimapäev Eesti Piimandusmuuseumis, Imavere (03.06) - Piim on läbi aegade olnud eestlase toidulaua traditsiooniline osa, millest saab valmistada väga palju erinevaid toite, näiteks suvel väga populaarset jäätist. Piimapäeval pakuvad oma parimaid tooteid Eesti suured ja väikesed piimatööstused ja mahetootjad. Lapsed saavad meisterdada piimapukke, lasta vibu, vaadata loomi ja palju muud.

11. Eesti Lennupäevad, Lange küla (03.06-04.06) - Lennunduse suurim vabaõhuüritus ootab kõiki suuri ja väikeseid lennusõpru 3. ja 4. juunil Eesti Lennundusmuuseumi territooriumil ja selle kohal olevas õhuruumis. Võimalik on näha langevarjuhüppeid, toimuvad huvilennud, avatud on erinevad atraktsioonid: simulaatorid, katapult, langevarjuhüppesimulaator, batuudid jpm. Kaks päeva täis lennunduse tipptehnikat ning põnev programm nii õhus kui maal.

12. Tõrva Kodukohvikute päev (03.06) - Üritus oli ülimenukas - terve armas väikelinn täitus külastajatega nii kaugelt kui lähedalt. 2017. aastal toimub juba kolmas kodukohvikute päev!

13. Jõgevamaa laulu- ja tantsupidu, Tiheda küla (03.06) - 2017. aasta Jõgeva maakonna laulu- ja tantsupidu toimub  Kasepää laululaval. Tantsupeo pealavastajaks on Ave Anslan ja laulupeo pealavastajaks Mare Talve. Kuna järgmisel suvel toimub ka XII noorte laulu- ja tantsupidu, siis kandva osa laste ja noorte repertuaarist moodustavad Tallinna suurpeo numbrid. Aga kindlasti tuleb repertuaari ka teisi vahvaid ja toredaid tantse ning lugusid.

14. Suve alguse pidu Piirissaarel (03.06) - Peol esinevad vene noored Tartu Annelinna Gümnaasiumist. Ettekandmisele tulevad Jessenini ja Severjanini luuletused. Samuti esitatakse nii eesti kui vene folkloori tantse ja rahvamuusikat. Kontserdi korraldamist toetab Piirissaare Vallavalitsus ja Peipsiveere programm. Selleks, et kõik huvilised jõuksid saarele, teeb parvlaev Koidula lisareise.

15. Kaparock 2017, Kohila (03.06) - Festivali väravad avatakse kell 14:00 ning parimat kodumaist muusikat, head seltskonda ja kõike sinna juurde kuuluvat saab nautida südaööni välja! Kohila asub Raplamaal, vaid paarikümne minutilise autosõidu kaugusel Tallinnast ning sinna pääseb mugavalt ka bussi ja rongiga. Pärast festivali päeva lõppu pääseb Tallinna festivali eribussiga.

16. Võsu suve avamine (03.06) - kontserdil astuvad üles 2 Quick Start, 5miinust, Reket, Pür Müdd ja üritust juhib DJ Vaido Pannel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles