Boeing peatas mootori vea tõttu uue lennuki testimise

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 737 MAX
Boeing 737 MAX Foto: Vida Press

Boeing teatas, et on sunnitud ajutiselt peatama oma uue lipulaeva 737 MAX testimise, sest on tekkinud kahtlus, et mootorite ehitusel on tehtud viga. 

Mootorite tootja CFM International teavitas Boeingut võimalikust veast turbiinmootori kettas. Boeing oli veast teada saamise hetkeni teinud juba üle 2000 tunni jagu proovilende, kuid ei olnud viga veel märganud, vahendab Travel Pulse.

CFM loodab vea parandada lähinädalatel ja Boeing ei ole samuti seni taganenud tarnetähtajast mai lõpus. Selleks teeb ettevõte koostööd varuosade tarnijaga ning vajadusel kasutatakse mõne teise tootja kettaid, et hoida mootorite tootmine graafikus. Mootoriprobleemid reisijatele muret tekitada ei tohiks, sest ühtegi lennukit ei ole veel lennufirmade käsutusse antud.

Boeing on oma uue lennuki 737 MAX disaininud nii, et see kulutaks kütust efektiivsemalt, kui senine lipulaev 737. Esimese MAX lennuki peaks kätte saama Malindo Air. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles