Kümme sündmust, mida sel nädalavahetusel külastada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmused, mida külastada
Sündmused, mida külastada Foto: Puhka Eestis

Sel nädalavahetusel toimuvad üle Eesti mitmed põnevad laadad, kultuurisündmused ja spordivõistlused. EASi Turismiarenduskeskus koostas valiku üle Eesti toimuvatest põnevamatest sündmustest, mida sel nädalavahetusel külastada. 

Luige maaelu näituslaat

Reedest pühapäevani Tallinna külje all toimuv Luige maaelu näituslaat on Baltimaade suurim koduloomade, -lindude ja kalade näitus koos suure aianduslaadaga. Näha saab Eestis suurt hulka Eestis kasvatatavaid loomi, eksootilisi linde, roomajaid ja kahepaikseid. Pakutakse suve- ja püsililli, amplitaimi ning pereviljapuid ning kodumaist mahedat toiduvalikut.

Heimtali käsitöölaat

Viljandi vallas Heimtali koduloomuuseumi õuel toimub laupäeval terve päeva kestev laat, kus paljud käsitöömeistrid sätivad oma väljapaneku rõuguredelitele.

Mootorratturite kevadpäevad

Laupäeval peetakse Võrumaal mootorratturite kevadpäevi, mis algavad keskpäeval kogunemisega Võru Vabaduse väljakul ja jätkub meelelahutusliku programmi ja ühissõiduga läbi Võru linna Otepää suunas.

Kulla- ja kivipäevad kaevandusmuuseumis

Eesti kaevandusmuuseumis Ida-Virumaal Kohtla-Nõmmel toimub kulla- ja kivipäevade raames laupäeval kivististe otsimise matkad Aidu põlevkivikarjääri aladele ja pankrannikule, õnnemäng «Kalliskivide kaevandamine» lastele ning emadele, kulla uhtmise demonstratsioonesinemine ja lõkkeõhtu. Pühapäeval peetakse võistlused kulla uhtmises ja toimuvad erinevad õnne- ja võistlusmängud. 

Rahvusvaheline kirjandusfestival Prima Vista

Eesti suurim kirjandusfestival Prima Vista kulmineerub Tartus sel laupäeval. Päeva raames toimub Tartus raamatuoksjon «451 trükist», loomehäkk, ulmejutuvõistluste võitjate autasustamine, Eesti kirjanike salongipäev, Soome-ugri muinasjuttude lõuna, planetaariumietendus «Maailmaruumi mõõtmine», eksperimentaalse ja dadaistliku luule ühenduse DAstrugistenDA esinemine, kohtumine läti kirjaniku Kārlis Vērdiņšiga, kirjandusviktoriin ja Hando Runneli luule õhtu.

 Karlova Päevad 2017

Karlova Päevad 2017 aitavad avastada ning tutvustavad tartlastele ja kõigile külalistele Tartu linnaosa Karlovat – suurt puust linna. Päevade raames toimub reedel kodukohvikute päev, laupäeval perepäev ja pühapäeval emadepäev. Karlova Päevad kulmineeruvad laupäeval toimuv Karlova päev Tartu loodusmaja taga asuvas pargis oma rikkaliku kultuuriprogrammiga, lisaks saab osaleda õpitubades, meisterdada ja teha käsitööd.

Laatre Mäkketõus 2017

Valgamaal peetakse laupäeval üks korralik sündmus täis adrenaliini ja mootorite müra, kui toimub Eesti meistrivõistluste I etapp mootorrataste mäkketõusus. Võistlustules on Eesti mäkketõusjad, pakutakse süüa-juua ja publiku vahel loositakse hulgaliselt auhindu.

Eesti Rahvusmeeskoor ja Politsei- ja Piirivalveameti orkester Pärimusaidas

Laupäeva õhtul toimub Viljandis Pärimusmuusika Aidas suurejooneline kontsert, mis lõpetab nii MuusikaSündmuse kui Eesti Rahvusmeeskoori ja Politsei- ja Piirivalveorkestri 2016/2017 hooaja.

Kavas on Riho Esko Maimetsa, Maria Kõrvitsa ja Toivo Tulevi esiettekanded ning Percy Graingeri teosed meeskoorile ja puhkpilliorkestrile. Dirigendid Hando Põldmäe ja Mikk Üleoja.

Tantsuõhtu Saku mõisas

Reede õhtul toimub Saku mõisas regulaarne live-muusikaga tantsuõhtu, kus külalised saavad nautida muusikat, tantsida suursuguses Ballisaalis Kalle Sepa & The Purple Gangi järgi ning nautida mõisaatmosfääris hõrgutavaid roogasid.

Võlumaailm emaga Kernu mõisas

Laupäeval Kernu mõisas toimuva ürituse eesmärk on anda emale ja tema perele üks väike puhkehetk imeilusas Kernu mõisas. Emad saavad nautida Gina Laaguse joogat ja õppida nippe meigikunstnik Karmen Nõmmistelt. Samal ajal maalib ja jagab oma teadmisi lastega armastatud kunstnik Martin Saar. Üles astub ka suvise noorte tantsupeo pealaulja Jennifer Marisse Cohen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles