Selgus maailma parimate randadega riik

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand Valencias
Rand Valencias Foto: Vida Press

Kaunitele ja korralikele randadele antakse sinine lipp ning riik, kuhu koguneb neid kõige enam, saab uhkusega kanda parimate randadega riigi tiitlit.

Taas kord on selle edetabeli tipus Hispaania, kus on kokku 579 sinise lipuga autasustatud randa. Hinnangu andmisel vaadatakse ranna puhtust, turvalisust, ligipääsetavust ja vetelpäästjate võimalusi, vahendab Travel and Leisure.

Hispaania on seda positsiooni hoidnud enda käes juba 1987. aastast ehk hetkest, mil siniseid lippe üldse välja jagama hakati. Kõikidest sinistest lippudest, mis sel aastal välja jagati, asub 16 protsenti Hispaanias, mis tähendab, et igas viiendas Hispaania linnas on sinise lipuga rand.

Kõige rohkem kvaliteetseid randasid, kokku 129, on Valencia piirkonnas. Sellele järgneb Galicia 113 rannaga, Kataloonia 95 rannaga ja Andaluusia 90 rannaga.

Kuigi Hispaania võidutses, anti neile sel aastal seitse lippu vähem kui eelmisel aastal. Teisele kohale jäi Kreeka, kellele järgnesid Prantsusmaa, Türgi, Itaalia ja Portugal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles