Pilt: piloot keeras lennu ajal reisijate vahele magama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magav piloot
Magav piloot Foto: Kuvatõmmis

Pakistan International Airlinesiga lennanud äriklassi reisija märkas ühel hetkel, et mugavatel istmetel on koha leidnud ka üks piloot.

Mees väitis, et pärast piloodi uinaku avastamist, ei tundnud ta end enam lennukis turvaliselt. Väidetavalt juhtisid samal ajal lennukit piloodi «õpipoiss» ja kaaspiloot, vahendab Independent.

Mures reisija tegi piloot Amir Akhtar Hashmist pildi ja kurtis muret ka pardameeskonnale. «Talle selgitati, et kaks teist meeskonnaliiget olid kokpitis, kuid ta väitis, et ta esitab siiski ametliku kaebuse,» seisis purseri esitatud raportis.

Piloodid peavad pikamaalendudel puhkama ega ole ebatavaline, et nad teevad seda äriklassis. Sel korral maksti Hashmile ka õpipoisi koolitamise eest, kuid selle asemel otsustas kogenud piloot puhata.

Hashmi on Pakistani lennufirmade pilootide ühingu endine president. Nüüdseks on ühing ta uurimise ajaks tööst kõrvaldanud.

Juhtum tõstis tähelepanu keskpunkti aastaid tagasi alla kukkunud Air France'i lennuki, mis oli teel Rio de Janeirost Pariisi, sest ka toona oli piloot läinud puhkama ja lennukit juhtis vähemkogenud töötaja, kes tegi probleemi lahendamisel valesid otsuseid.

Lennunduseksperdid ei näe aga selles käitumises midagi erakordset, sest lennufirmad panevad pikamaalendudele sageli kaasa kolm pilooti, et nad saaksid kõik rahulikult puhata. «Need faktid, mis praegu on avalikustatud, ei anna põhjust muretsemiseks. See on täiesti tavaline, et lennufirmad vahetavad lennu ajal, mis kestavad üle kaheksa ja poole tunni, piloote. Kui mõni lennufirma on sisse seadnud meeskonnale spetsiaalse puhkeala, siis teistel juhtudel pakutakse piloodile kohta äri- või esimeses klassis,» sõnas ekspert John Walton.

Lennuk oli teel Islamabadist Londonisse ning pardal oli 305 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles