Ühendriikide elektroonikakeeld võib laieneda tervele Euroopale

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikakeeld
Elektroonikakeeld Foto: Vida Press

Ühendriigid on sisse seadnud elektroonikakeelu lendudele, mis tulevad teatud Lähis-Ida riikidest, nüüd võib keeld laieneda aga ka Euroopale.

Ameerika Ühendriikide sisejulgeoleku ministeerium on seda käiku juba pikemat aega kaalunud ning ametlik teadanne tulevat veel sel nädalal. Keelu kohaselt ei tohi lennuki salongi võtta ühtegi elektroonikaeset, mis on suurem kui nutitelefon, vahendab Travel and Leisure.

«Me oleme öelnud, et jätkame ohukeskkonna hindamist ja teeme sellele vastavalt ka otsuseid, kuid seni ei ole me veel laienemisplaane kindlalt paika pannud,» sõnas sisejulgeoleku ministeeriumi esindaja Gillian Christensen.

Turvalisuseksperdid aga kahtlevad sellise keelu tulemuslikkuses, sest suur hulk liitiumpatareidega seadmeid peavad seetõttu minema lennuki pagasiruumi, kus need võivad süttida ja keegi ei saa seda tulekahju kustutada.

Lisaks ei ole äraregistreeritavasse pagasisse pandud elektroonikat võimalik kindlustada. Kui väärtesemed on lennu ajal käsipagasis, siis laieneb neile ka pagasikindlustus. Kohvris või äraantavas pagasis on suur risk, et esemed saavad kannatada, seda eriti just pikkadel reisidel. Esemeid ei ole võimalik ka eraldi kindlustada.

Esialgne elektroonikakeeld seati sisse märtsis ning lennufirmadele anti aega 96 tundi, et uute nõuete järgi käituma hakata. Varsti pärast seda seadis sarnase keelu sisse ka Suurbritannia. Vastukaaluks pakub mõni lennufirma, kes lendab Lähis-Idast Ühendriikidesse või Suurbritanniasse pardal laenuks tahvelarvuteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles