Teistmoodi puhkus Kubijal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stress, pidev kiirustamine ja müra närtsitab meie keha ning vaimu rohkem kui arvata oskame. Pärast pingelisi aegu on vaja aeg maha võtta ja korralikult puhata. Seda saab kõige paremini teha linnast ja igapäevatoimetustest eemal looduse rüpes.

Võrumaa võib Tallinnast vaadates tunduda kaugena, kuid vaid 3-tunnise autosõidu järel satud täiesti teise maailma. Tööasjad ununevad, sest siin kulgeb aeg teises rütmis. Ilus loodus turgutab keha ja vaimu, ning kui lisada siia veel eheda kohalikust toorainest valmistatud toidu ning tõeliselt kehapaitavad hoolitsused, siis mida oskaksid veel tahta!

Puhkamine on ka kunst

Juba Tammsaare kirjeldas eestlast kui suurt töörabajat, kes võis ennast vabalt täiesti haigeks või lausa surnuks töötada. Muidugi ongi töö oluline, aga mitte vähem tähtis pole puhkus ja oskus aega maha võtta. Just seda kunsti õpetataksegi Kubija hotell-loodusspaas. On ju nii, et tervis on meie kõige väärtuslikum vara ning seda tuleb hoida. Tõsi, nii mõnigi kord vajab see tarkus meelde tuletamist ja üle kordamist.

Kubijal saad lasta end hellitada igat sorti hoolitsustega. Kuna tegemist on loodus-spaaga, kasutatakse loodustooteid. Paljude südame on võitnud vanad Eesti massaažid nagu soonetasumine või karurasvaga hoolitsused. Soonetasumisest said abi juba meie esiisad pärast rasket päeva põllul ning täpselt samamoodi aitab see vanadel tarkustel põhinev massaaž ka tänapäeva inimesi, kes on oma seljale liigse istumisega liiga teinud.

Kindlasti tasub silm peal hoida ka Kubija eripakkumistel, sest siit leiab mõistliku hinnaga nii mõndagi. Miks mitte korraldada omale puhkus Võrumaal argipäevadel, kui hinnad on nädalavahetuse omadest soodsamad!

Kosutava puhkuse ülioluline osa on tervislik uni. Kubija hotelli toad on kõik sisustatud nii, et uni maitseks võimalikult hästi – akendel on täispimendavad katted, tubades magamiseks sobilik sisekliima ning valitseb vaikus – kuna hotell on väike, siis järgitakse põhimõtet, et siin peab saama hästi puhata, pidu aga peetakse mujal. Rääkimata sellest, et puhkajat ei häiri siin ka liiklusmüra, sest hotell asub teedest eemal.

Ehedad maitsed

Võrumaa on koht, kus on igal sammul tunda ehedust. Juba võru keel on niivõrd teistsugune, et seda jääd lihtsalt kuulama. Esimese hooga võib see murrak tunduda täiesti arusaamatu, kuid juba mõnda aega seda kuuldes hakkad taipama ning võib-olla mõistma ka võrokeste omapärast muhedat huumorit.

Ehedad on ka siinsed maitsed ning neid pakutakse Kubijal võimalikult naturaalsel moel. Hästi palju kasutatakse kohalike ettevõtjate toodetavat kraami ning toiduvalmistamise tooraine ostetakse võimalusel 50 kilomeetri raadiuses. Suuresti see ka õnnestub, sest Võrumaa rahvas on väga ettevõtlik ning siin toodetakse palju omapärast – alates suurepärastest kohalikest siidritest lõpetades imemaitsva juustuni välja. Kindel on aga see, et kängurulihapraadi Kubija hotelli restorani menüüst ei leia, küll aga saab siin mekkida lähedasel rohumaal kasvanud maiseveisest valmistatud rooga. Mis, muide, ei jää millegipoolest alla mõnele eksootilisele välismaisele toidule.

Kui juba puhkus Võrumaal ette võtta, siis kindlasti võiks ära kasutada siinse looduse ravivat toimet. Võrumaa metsad on kindlasti ühed ilusaimad Eestimaal. Siin on palju tuntud ja natuke vähem tuntumaid vaatamisväärsusi. Ammusest ajast on Eesti inimeste jaoks põnevad sihtkohad olnud Rõuge oma kauni Ööbikuoruga, Piusa koopad, Suur-Munamägi, Vastseliina linnus ja Mooste mõis. Need on aga vaid väike osa kõigest põnevast, mida on Võrumaal vaadata. Ja kui nö turismiobjekte vaadata ei taha, leidub siin küllaga kauneid metsi, kus marju-seeni korjata, niisama metsas uidata, sporti teha või hoopis metsajärvel kalaõnne proovida. Vaatamisväärsuste ja Võrumaal toimuvate sündmuste kohta leiab põhjaliku info Kubija hotelli koduleheküljelt, samuti võivad huvilised võtta hotellist spetsiaalselt koostatud jalutuskäigu kaardi ning teha tiiru ilusas Võru linnas.

Tule ja naudi ehedat võrumaist puhkust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles