USA elektroonikakeeld võib laieneda ka Suurbritanniale

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvutiga lennukis
Sülearvutiga lennukis Foto: Vida Press

Ameerika Ühendriigid ja Suurbritannia on kehtestanud reegli, mille kohaselt võib teatud lennuliinidel salongi elektroonikaseadmetest kaasa võtta vaid telefoni, ülejäänud tehnika tuleb panna kohvrisse.

Lisaks kehtivale elektroonikakeelule, mis puudutas peamiselt araabia maid, on Ameerika Ühendriikidel plaanis seada elektroonikakeeld ka Suurbritanniast nende riiki reisijatele, vahendab The Independent.

USA ei ole seni veel kindlat infot selle keelu kohta väljastanud, kuid lisaks Suurbritanniale võib see puudutada teisigi Euroopa riike. Keelu laiendamise aluseks on pidev terroriohu kasv Euroopas, kus lähiminevikus on rünnakud toimunud nii Prantsusmaal, Venemaal, Rootsis, Itaalias, Saksamaal kui ka Inglismaal.

Ühendriikide sisejulgeolekuministeeriumi esindaja sõnul ei ole otsust veel vastu võetud, kuid nad vaatavad üle tekkinud ohutaseme.

Seni puudutas elektroonikakeeld reisijaid, kes sisenesid Ameerika Ühendriikidesse Jordaaniast, Egiptusest, Türgist, Saudi Araabiast, Marokost, Kuveidist, Katarist või Araabia Ühendemiraatidest. Suurbritanniasse ei võinud reisides elektroonikat võtta Türgist, Liibanonist, Jordaaniast, Egiptusest, Tuneesiast ja Saudi Araabiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles