Mallorca tahab enne hooaja algust keelata kodumajutuse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palma de Mallorca
Palma de Mallorca Foto: Vida Press

Palma de Mallorca ametivõimud on teatanud, et plaanivad enne turismihooaja algust keelustada linnas kodumajutuse.

Aselinnapea Antoni Noguera teatas, et linn plaanib keelata kodumajutuse ning kõik, kes sellist teenust endiselt pakuvad, peavad maksma 40 000 euro suuruse trahvi, vahendab The Local.

Mallorcalased on turistide ja kodumajutuse pakkujate peale vihased, sest saarel on viimase aastaga kinnisvarahinnad tõusnud 7,4 protsenti ning viimase nelja aasta jooksul üürihinnad 40 protsenti, mistõttu ei soovita linnas enam näha kodumajutuse pakkujaid.

«Me peame kasutusele võtma meetmed, mis tagaksid taskukohased kinnisvarahinnad ja turismi jätkusuutlikkuse,» sõnas Noguera.

Samuti on linn ohtralt vaeva näinud maine korrastamise nimel. Seni peeti Mallorcat pidutsejate sihtkohaks, kuid kohalike soov on meelitada kohale rikkamaid kliente ja peredega reisijaid. Selle innustamiseks ei tohi linnatänavatel enam alkoholi tarbida ja keelatud on ka tuntud «happy hour'id», mil kõik joogid maksavad poole vähem.

Palma de Mallorca ei ole esimene Hispaania linn, kes on kodumajutuste vastu sõtta astunud. Barcelonas on samuti kehtestatud kodumajutuse pidajatele uued reeglid ning rikkujaid ootab ees sadade tuhandete eurode suurune rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles