Valmis Saaremaa reisijuht nutitelefonile ja tahvelarvutile

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa rannik.
Saaremaa rannik. Foto: Raigo Pajula.

Programmeerija Kristjan Ahtama müüb selle nädala algusest Apple’i veebipoes teadaolevalt esimest nutitelefonile, tahvelarvutile ja multimeediaseadmele sobivat rakendust «Saaremaa reisijuht».

«Idee midagi sarnast teha tekkis, kui otsisin huvi pärast AppStore'ist Eesti kohta käivaid reisijuhte ega leidnud suurt midagi,» selgitas Kristjan Ahtama Meie Maale.

Kuna kogu Eesti kohta reisijuhi tegemine oleks olnud liiga mahukas töö, keskendus ta Saaremaale kui ühele turiste enim huvitavale piirkonnale.

Rakenduse kokkupanemine kestis Ahtama sõnul mitu kuud, kusjuures palju aega nõudis tekstide toimetamine ja ajakohastamine, samuti huviväärsuste, majutus- ja toitlustusettevõtete ja teenindusasutuste geograafiliste asukohakoordinaatide määramine ning nende kaardile kandmine.

«Tagasiside on seni olnud positiivne, kuid kindlasti on oodatud ka konstruktiivne kriitika, sest see aitab kõige efektiivsemalt rakendust paremaks muuta,» sõnas Ahtama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles