Riik pildis: 12 parimat paika, mida Bulgaarias külastada

Sunny Beach kuurort Foto: Vida Press
Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaal alustab «Riik pildis» artikliseeriaga, mis toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Bulgaaria lummab igal aastal tuhandeid turiste oma loodusega, alates männimetsaga kaetud massiivsetest mägedest kuni sillerdava sinise mereveeni. Kuigi avastamisväärset on Bulgaarias palju, toome välja 12 silmapaistvat paika, mis puhkuseplaanidesse sisse kirjutada.

Varna 

Bulgaarlaste päikesepaisteline lemmiklinn, kuhu tullakse aega veetma pealinnast Sofiast ja Plovdivist. Varnal on pakkuda oluliselt rohkem kui kuldsete liivadega rannad. See peidab endas pikka ajalugu Rooma saunadest ortodoksse arhitektuurini.

Varna
Varna Foto: Flikr/Nikolai Volnov

Veliko Tarnovo

Legendaarne tsaaride linn laiub Põhja-Bulgaaria mägede serval. Sealse vanalinna pooleldi puidust hooned on aluse pannud keskaja arhitektuurile. Mööda munakivitänavaid jalutades saab nautida osakest nii loodusest kui ka ajaloost.

Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo Foto: Vida Press

Sofia

Bulgaaria pealinn Sofia on paik, kuhu paljud turistid ei jõuagi. Ometi on see linn omamoodi ajaloomuuseum, sest endiselt ümbritsevad seda nõukogude aega meenutavad monumendid. Stalinistlike hoonete taga varjus on aga kaunis Püha Georgi kirik.

Sofia / Scanpix
Sofia / Scanpix Foto: SCANPIX

Burgas

Burgas on üks mõnusaimaid kohti, kuhu argipäeva eest põgeneda. Peamiselt modernne linn eristub suuresti mujal riigis paiknevatest ajaloolistest paikadest. Siin toimuvad ka Bulgaaria kõige elavamad muusikafestivalid.

Burgas
Burgas Foto: Flikr / Jevgeni Dinev

Rila klooster

Ilmselt on tegu kõige tuntuma ida õigeusu kloostriga terves maailmas. Rila klooster kanti juba 1983. aastal UNESCO maailmapärandi nimekirja. Muuseum aitab külastajatel mõista rohkem kui tuhande aasta pikkust ajalugu.

Rila klooster
Rila klooster Foto: Vida Press

Pirini rahvuspark

Taaskord on tegu märkimisväärse UNESCO perekonna liikmega. Rahvuspark, mis laiub Makedoonia ja Kreeka piiri lähistel, teeb silmad ette paljudele Euroopa kaaslastele. Lumemütsidega mäetipud püüavad enda vahele kinni udu, mis rohelistele männipuudele laskudes jätab väga müstilise mulje.

Pirini rahvuspark
Pirini rahvuspark Foto: Vida Press

Belogradchik

Geoloogiline ime, mis pärineks justkui teisest maailmast. Kuigi sinna saamiseks peab reisima Bulgaaria kaugetesse nurkadesse, on see käik elamust väärt. Vaatepilt on inspiratsiooni andnud ka kohalike legendide ja müütide tekkeks.

Belogradchik
Belogradchik Foto: Vida Press

Plovdiv

Plovdiv on imekaunis linn, mis laiub üle seitsme mäenõlva kauni Maritsa jõe kaldal. Siit leiab valiku Rooma-aegseid amfiteatreid, traakia kindlusi, monumente Bulgaaria kangelastele ja loomulikult ka kirikuid. 

Plovdiv
Plovdiv Foto: Vida Press

Sunny Beach kuurort

Viska kõrvale kõik muu ja sukeldu tõelise peolinna melusse. Sunny Beach on Bulgaaria Ibiza, mis on täis kirevaid klubisid, koduseid pubisid ja jutukaid reklaamimüüjaid, kes kõik soovivad turiste enda juurde meelitada, pakkudes ohtralt alkoholi väikese tasu eest. 

Sunny Beach kuurort
Sunny Beach kuurort Foto: Vida Press

Koprivshtitsa

Suurepäraselt säilinud Koprivshtitsa peidab end Sredna Gora mägede orus kuuskede ja mändide varjus. Terve see ala on kaitse all kui rahvuslik monument, mis peegeldab Bulgaaria rahvusliku ärkamisliikumise edukust värvitud fassaadide ja kiviskulptuuridega. 

Koprivshtitsa
Koprivshtitsa Foto: Vida Press

Perperikon

Inimasustuse jäljed ulatuvad siin seitsme aastatuhande taha ning seda peetakse kõige suursugusemaks monoliitstruktuuriks tervel Balkani poolsaarel. Perperikoni peaksid külastama kõik need, kel on tõsine huvi ajaloo vastu ning need, kes soovivad lähemalt tundma õppida kohalikku kultuuri.

Perperikon
Perperikon Foto: Vida Press

Nessebar

Nessebar on vaieldamatult Bulgaaria ranniku üks meeldejäävamaid linnasid. Taaskord on tegu UNESCO kaitse all oleva paigaga, kus kõrguvad kaunid kirikud ja laiuvad traakia varemed. Ühtlasi leiab siit muljetavaldavad kindlused, kus on võitlusi peetud nii osmanite kui ka ristisõdijatega. Loomulikult ei puudu sealt ka kaunid mereäärsed villad. 

Nessebar
Nessebar Foto: Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles