Aerofloti «koledad» stjuardessid kaebasid ettevõtte kohtusse, kuid kaotasid (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofloti meeskond
Aerofloti meeskond Foto: Maksim Blinov/Sputnik/Scnapix

Rühm stjuardesse kaebas, et Aeroflot on pannud nad siselendudele madalama palga peale, sest nad on liiga vanad, ülekaalulised või koledad.

Aeroflot eitas süüdistusi, nagu oleks tööülesandeid jagatud töötajate välimuse järgi. Sel nädalal jõudis kohtuvaidlus lõpule ning otsustati, et Aeroflot ei ole kedagi diskrimineerinud ega reeglite vastu eksinud, vahendab Telegraph.

Ühe süüdistaja, Evgenija Magurina sõnul hakkas Aeroflot vaikselt sisse seadma reegleid stjuardesside välimusele ning need, kes sellele ei vastanud, eemaldati suurtelt liinidelt ning saadeti väiksematele.

«Lennufirma pildistas, mõõtis ja kaalus eelmise aasta juunis kõiki stjuardesse, väidetavalt selleks, et tellida uus vormiriietus,« selgitas Magurina. «Kui mu ülemus minu pilti vaatas ütles ta: «Ženja, kas tead, su põsed on liiga suured rahvusvahelisteks lendudeks. Ja sul on suured rinnad, seega sa peaksid kandma spordirinnahoidjat.» Nii selgitati mulle uusi reegleid».

Naise sõnul eemaldati rahvusvahelistelt liinidelt kõik naised, kellel oli vanust üle neljakümne või kelle riidenumber oli keskmisest suurem.

Teine stjuardess väitis, et kogu meeskond pidi olema 157–167 sentimeetrit pikk ja ta kinnitas samuti seda, et riidenumber ei tohtinud olla keskmisest suurem.

Aerofloti esindaja sõnul olid süüdistused alusetud. «Aeroflot ei diskrimineeri vanuse, soo, kaalu, välimuse, usu, poliitiliste vaadete või ühelgi teisel alusel,» seisis lennufirma avalduses. Lisaks oli kirjas, et lennufirma käitumine on igati vastavuses Venemaa tööseadusega ja kooskõlas parima rahvusvahelise praktikaga.

Kohtus tõi Aerofloti kaitsja välja, et lennufirmal on lähtuvalt seadusest õigus hinnata, kuidas võib töötajate keha kuju neil takistada kiirelt vahekäigus liikumist. Lisaks tõi kaitsja välja piirangud, mis on kehtestatud pardameeskonna välimusele Indias, Hiinas ja Usbekistanis. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles