USA turvatöötajad lasid kogemata lennukisse laetud relvaga naise

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll
Turvakontroll Foto: Vida Press

Ühendriikide transporditurvalisusamet tunnistas, et nende töötajate vea tõttu pääses lennukisse laetud relvaga naine. 

43-aastane politseinik lendas Los Angelesest Taipeisse, kuid unustas käsipagasisse relva. Turvakontrollis tulirelva ei avastatud ning ka naine leidis selle kotist alles lennukis, vahendab Travel and Pulse.

Taipeisse jõudes teavitas naine sellest turvatöötajaid, kes teda seejärel põhjalikult küsitlesid. Transporditurvalisusamet tegi avalduse, et selgitada, kuidas oli võimalik laetud tulirelvaga lennukisse pääseda.

«Transporditurvalisusamet on tuvastanud, et turvatöötajad ei järginud protseduurinõudeid ja politseinik pääses seega turvakontrollist tulirelvaga läbi. Amet ootab, et kõik töötajad järgiksid kõiki nõudeid ja me võtame ka selle vastu eksinud töötajad vastutusele,» seisis avalduses.

Tulirelvi käsipagasisse panna ei või, küll võib selle asetada äraregistreeritavasse pagasisisse. Relv peab olema siiski laadimata ja lennufirmat tuleb sellest eelnevalt teavitada.

Kahjuks ei ole see aga ainuke juhus, mil turvakontrollist on keelatud esemetega läbi pääsetud. Märtsis vallandati turvatöötaja, kes samuti ei pannud tähele, et reisija käsipagasis oli laetud relv. 2016. aastal konfiskeeriti Ühendriikide lennujaamades kokku 3391 tulirelva, mis on 28 protsendi võrra rohkem, kui sellele eelnenud aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles