Reisihommik viib eestlaste lemmiksihtkohta Kreekasse ja Küprosele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpros
Küpros Foto: Vida Press

Sel laupäeval toimub teine Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi koostöös korraldatud reisihommik, mis viib huvilised seekord Kreekasse ja Küprosele. 

Seekord räägivad oma kogemustest ja reisinõuandeid jagavad Kreeka ja Küprose austajad Hannes Võrno ja Evelin Ilves.

Reisihommiku fookuses on Kreeka saared ja Küpros, kuna just nendesse sihtkohtadesse sõidab peagi algaval suvehooajal puhkust veetma kõige rohkem Eesti inimesi. Kreeka ja Küprose reiside hooaeg kestab maist oktoobrini ning selle aja jooksul külastavad saari tuhanded Eesti reisijad.

Kreeka on eestlaste hulgas kõige populaarsem suvehooaja reisisihtkoht juba mitmendat aastat järjest. Kreeka mandrit ja saari külastas 2016. aastal kaks korda rohkem inimesi kui viis aastat tagasi ning 2017. aasta suvehooajaks on müüdud veel rohkem Kreeka reise.

Kreeka ja Küprose kasvanud populaarsuse põhjuseks on eelkõige see, et nende sihtkohtade kliima ja kohapeal pakutavad võimalused sobivad puhkamiseks ideaalselt. Lisaks on lennupiletid aastate jooksul soodsamaks läinud.

Reisihommikul tutvustatakse imeliste randade, helesiniste laguunide ja kaunite vaadete poolest tuntud Kreeka ja Küprose saari ning räägitakse nende põnevate paikade loodusest, kultuurist ja ajaloost. Hubases õhkkonnas tuleb juttu sellest, miks on puhkus Kreekas niivõrd mõnus, et seal juba käinud inimesed sinna ikka ja jälle tagasi pöörduvad. Antakse soovitusi tuhandete erinäolistest saarte hulgast just endale sobiva puhkusesihtkoha valimiseks ja räägitakse ka hõrgutavast Kreeka köögist.

Oma muinasjutulise elu Küprosel toob kuulajateni raamatu «Minu Küpros» autor Käty Gavriilidis. Juttu tuleb ka raamatust «Minu Kreeka. Ühe isepäise giidi sekeldused hellenite maal». Reisihuviline ja giid, endine Riigikogu liige Hannes Võrno räägib oma kogemustel põhinedes sellest, miks Kreekasse reisida ning millised paigad ja saared tasub kindlasti reisi jooksul üle vaadata. Estraveli erakliendisuhete ja lojaalsusprogrammide juht Katrin Aaslaid jagab oma purjetamiskogemusi Kreeka saartel ning räägib muljeid Kreeka ja Küprose reisidelt. Ajakirjanik Koidu Raudvere on Kreekas korduvalt reisinud ning annab soovitusi saare valimiseks. Vestlust rännusellidega modereerib suur Kreeka austaja Evelin Ilves.

Reisihommikul osalejate vahel loositakse välja Kreeka ja Küprose raamatud. Tuntud rännusellidelt ja Estraveli reisikonsultandilt saab küsida kõikvõimalikke Kreeka ja Küprose kohta käivaid küsimusi.

Kohale tasub tulla kõigil neil, kes on huvitatud Kreekasse või Küprosele reisimisest ning soovivad saada informatsiooni ja reisinippe suurte kogemustega reisijatelt. Vestlus kestab tund aega, seejärel on kõigil soovijail võimalik ka personaalselt reisinfot, soovitusi ja tuntud reisisellide autogramme küsida.

Reisihommik toimub sel laupäeval, 22. aprillil kell 12 Viru keskuse Rahva Raamatus. Kord kuus laupäeva keskpäeval Viru Keskuse Rahva Raamatu III korrusel toimuv rännumeeste hommikupoolik keskendub alati ühele eestlaste hulgas populaarsele reisisihtkohale.

Märtsis toimunud esimene Bali-teemaline reisihommik osutus ülipopulaarseks ning Rahva Raamatu ruumid olid reisihuvilistega pilgeni täidetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles