Island muutub turistidele veelgi kallimaks

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana kaluriküla Islandil.
Vana kaluriküla Islandil. Foto: JOEL SAGET/AFP

Juba praegu on Island üks kallemaid sihtkohti maailmas. Nüüd plaanivad nad võtta kasutusele veel turistidele mõeldud lisamaksu, mis loodetavasti hoiaks ülerahvastatusel silma peal.

Selle riigi turismihuvi on alates 2010. aastast viiekordistunud ja nüüd otstaksegi võimalust selle numbri vähendamiseks, turistidelt rohkem raha küsida oleks igatahes üks variant, kirjutas Telegraph. Islandi turismiminister Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir hoiatas, et riigil on oht saada ülerahvastatud. «Me peame olema tänulikud, mitte langema iseenda edu ohvriteks,» ütles ta.

Islandi rahvaarv on 332 000, 2010. aastal võtsid nad vastu 490 000 turisti. Sel aastal on prognoositud 2,3 miljonit turisti. Gylfadottiri sõnul ei ole see enam riiki säästev. «Mõned alad ei ole võimelised aasta jooksul miljonit turisti vastu võtma. Kui me laseme nendele erilistele aladele nii palju inimesi, siis kaotame selle erilisuse peagi,» lisas ta.

Islandi valitsus plaanibki kasutusele võtta meetmed, mis turismi vähendaksid, selleks võib olla näiteks puhkusepidajaid mõjutav hinnatõus. Kaalutakse tõsta nii hotellimaksu kui piirata teatud kohtade külastamisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles