Nordica sülearvutikeeldu kaalunud pole

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 28.03.2016
Nordica värvides lennuk Tallinna lennujaamas.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinn, Eesti, 28.03.2016 Nordica värvides lennuk Tallinna lennujaamas. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nordica pole kaalunud turvakaalutlustel süle- ega tahvelarvutite lennukite pardale toomise keelamist, kuna ei tee otselende USA ja Suurbritannia keelunimekirjadesse sattunud riikidesse.

«Kuna Nordical puuduvad otselennud nimetatud riikidest, siis see teema pole täna meie jaoks aktuaalne. Me usaldame neid lennujaamasid, kust me lendame ega näe praegu põhjust oma protseduure muuta. Euroopa Liitu sisenenud isik on meie jaoks kontrollitud ja «puhas», nagu turvateenistused seda nimetavad,» ütles Nordica kommunikatsioonijuht Toomas Uibo BNSile.

USA teatas teisipäeval, et andis üheksale lennufirmale korralduse mitte lubada kümnest Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika lennujaamast väljuvate lendude reisijatel salongi võtta telefonist suuremaid elektroonilisi seadmeid. Sarnasest keelust teatas ka Suurbritannia.

Briti keelus on kuus, USA keelus kaheksa riiki. Ühendriikide keelus pole Liibanoni ega Tuneesiat, kuid erinevalt Briti keelust on seal Kuveit, Maroko, Katar ja Araabia Ühendemiraadid. Türgi, Egiptus, Saudi Araabia ja Jordaania on mõlemas nimistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles