13 viga, mis muudavad reisi kallimaks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soodne reisimine
Soodne reisimine Foto: SCANPIX

Kõik reisid ja soovid sihtkohas on erinevad, kuid soodsast piletihinnast või kogupaketist ei ütle ära ilmselt ükski reisija. 

Tähelepanematusest võib teha aga väikseid vigu, mis reisi kogumaksumusele lõpuks kopsaka summa juurde liidavad. Kui tead, millele tähelepanu pöörata, võid vähemalt mõnda neist edukalt vältida ning nii reisi hinda vähendada, kirjutab reisiportaal Escape.

1. Reisid alati laupäeviti

Kuigi nädalavahetusel reisile minek on üsna mugav ning klapib hästi puhkusepäevadega, on see tavaliselt hulga kallim. Kuna kõik soovivad puhkust alustada just laupäeval, tõstavad lennufirmad sel nädalapäeval veidi piletihindu.

2. Kasutad reisides igapäevast krediitkaarti

Kuigi krediitkaardi kasutamine tundub mugav ning see peaks igaks juhuks alati reisil kaasas olema, siis igapäevaste tehingute tegemiseks võiksid kasutada deebetkaarti või sularaha. Olenevalt riigist ja pangast võib krediitkaardi kasutamine välismaal kaasa tuua lisakulutusi.

3. Vahetad raha lennujaamas

Lennujaama valuutakursid ei ole kunagi nii head kui tavalistes vahetuspunktides või isegi hotellides. Seega võta reisile minnes alati kaasa veidi kohalikku raha, et saaksid teha ära esimesed ostud, kuni jõuad hotelli ja saad juba rohkem sularaha vahetada.

4. Otsid ainult otselende

Otselennud on loomulikult kiiremad ja mugavamad, kuid vahemaandumistega reis võib olla oluliselt odavam. Kuigi see sõltub asjaoludest ja liinidest, tasub seda võimalust alati kontrollida.

5. Sööd väljas

Reisil läheb suur hulk raha väljas söömisele. Kui sa just ei ööbi mõnes korteri-tüüpi hotellis, kus on olemas köök, võib olla üsna keeruline endale süüa teha. Samas ei vaja kerge hommikusöögi tegemine erilist köögitehnikat; piisab, kui saad osta endale veidi puuvilju, jogurtit või võileivamaterjali.

6. Ostad ühistranspordis eraldi piletid

Suurlinnades on kindlasti lihtne liikuda ringi ühistranspordiga, ent kui oled sunnitud kasutama mitut transpordivahendit, tasuks veidi uurida piletivõimalusi. Sageli on müügil mitme päeva või nädalapilet, mis kehtib kõikides transpordivahendites. See tuleb sageli odavam kui osta iga sõidu jaoks eraldi pilet.

7. Reisid kõrghooajal

Kindlasti on ahvatlus reisida just südasuvel, kui sihtriigis on temperatuur kuum ja vesi soe, kuid sellega kaasnevad alati kõrgemad hinnad. Selleks et kaunist ilma nautida, võib reisida ka näiteks mais või septembris. Eriti just Vahemere maades on sel perioodil loodus isegi kaunim ja rahvast oluliselt vähem.

8. Ei pööra tähelepanu reisikindlustusele

Oluline on meeles pidada, et reisikindlustus ei kata mitte ainult tervisega seotud kulutusi, vaid kaitseb ka sinu asju. Seega tasuks enne poliisi ostmist uurida, mida täpselt ja kui suures ulatuses kindlustus katab.

9. Ostad süüa lennujaamast või lennukist 

Mõne reisi puhul ei ole toitlustus hinna sees, kuid lennujaamast või lennukist toidu ostmine on ääretult kallis. Kuigi vedelikke ei tohi turvatsooni viia, siis toidu kohta see reegel ei kehti. Nii võid endale kodus midagi maitsvat valmistada ja selle lihtsalt karbiga kaasa võtta.

10. Sa ostad alati väikseid vannitoatarbeid

Kui reisitakse käsipagasiga, aga kaasa on vaja võtta veidi šampooni ja muud sarnast, siis ostetakse sageli iga kord uued väikesed šampoonipudelid. Selle asemel oleks mõistlikum varuda väikseid pudeleid, mida iga kord vastavalt vajadusele täita.

11. Kulutad raha kaartidele, GPSile ja reisijuhtidele

Reisijuhid on küll kasulikud, kuid sageli on need üsna kallid. Otsi kogu info parem internetist välja ja pane endale kõik vajaminev kirja. Kui reisil on vaja kasutada kaarte või GPSi, laadi telefoni rakendused, mis lubavad teed leida ilma internetiühenduse ja lisatasuta.

12. Ostad iga kord reisides uue pudeli päikesekreemi ja putukatõrjet

Need kaks asja on soojale maale reisides väga vajalikud. Kui saad puhkusele minna keset talve, siis tagasi tulles unustad pudelikesed kohvri- või sahtlipõhja, sest kodumaal neid vaja ei lähe. Järgmine kord reisile minnes on aga juba meelest läinud, et kunagi midagi sellist sai ostetud. Seetõttu oleks mõistlik enne kodus korralik inventuur teha ja alles siis poodi minna.

13. Rendid auto lennujaamast

Auto rentimine on niigi üsna kulukas, kuid seda summat saab veidi vähendada, kui valid alguspunktiks midagi muud peale lennujaama. Lennujaamades on hinnad sageli veidi kõrgemad kui mujal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles