Video: lennuk pääses kurikuulsal lennuväljal napilt katastroofist

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk maandumas Sint Maarteni lennujaamale, pilt illustratiivne
Lennuk maandumas Sint Maarteni lennujaamale, pilt illustratiivne Foto: Vida Press

Sint Maarteni lennujaam on kuulus maandumisraja tõttu, millele maandumiseks peavad lennukid lendama väga madalalt üle rannas päevitajate.

Kanada lennufirma WestJet lennuk Boeing 737 laskus liialt kiiresti ning oleks seetõttu kurssi jätkates pidanud maanduma vette. Piloot otsustas aga maandumise katkestada ning minna teisele katsele, vahendab Telegraph.

Pärast 45-minutilist pausi tegi piloot uue maandumiskatse, mis sai õnneliku lõpu. Inimesed, kes olid samal ajal rannas, vaatasid lennuki esimest maandumist õudusega ning olid šokeeritud, kui lähedale piloot vee kohal laskus.

WestJeti esindaja sõnul ei olnud selles aga midagi eriskummalist ning lennuk ei olnud kordagi veepinnale lähemal kui 150 meetrit. Videot on näinud aga ka teised piloodid, kes on veendunud, et vahe oli vaid 15 meetrit. «Olla nii madalal, aga mitte maandumisraja kohal, on väga ohtlik,» sõnas Ameerika Ühendriikide lennufirma piloot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles