Võitlus 11 euro pärast läks lennufirmale kalliks maksma

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viha
Viha Foto: Vida Press

Lennufirmad üritavad lendamist järjest soodsamaks muuta, müües piletiga vaid istekoha ning nõudes kõige muu eest lisatasu.

Hawaiian Airlinesi lennuk pidi tegema planeerimata vahemaandumise Los Angeleses, kuna lennukis tekkis arusaamatus reisijaga, kes ei olnud nõus maksma teki eest 11 eurot, vahendab news.com.au.

66-aastane mees vihastas, kui talt küsiti teki eest raha ning ütles, et «selle eest tahaks kellegagi nurga taha minna», mida pardameeskond nägi ähvardusena ning teavitas sellest ka pilooti. Piloot otsustas seejärel teha vahemaandumise Los Angelese lennujaamas.

Kohalik politsei ning FBI tulid lennukile vastu, kuid reisijat siiski ei arreteeritud. Ametnike hinnangul ei teinud reisija ühtegi tõsiseltvõetavat või otsest ähvardust ning kuritegu ei toimunud. «Pardameeskond solvus mehe väljaütlemise peale. Võib-olla tundsid nad end ebamugavalt ja neil on igasugune õigus teha planeerimata vahemaandumine ning keelduda kellegi vedamisest».

Lennufirmale läks vahemaandumine kulukaks, kuna ka teistele reisijatele tuli anda kompensatsiooni, mõni ostis endale lennu jätkamiseks ka uue pileti, mille Hawaiian Airlines on kohustatud kinni maksma. Lisaks tekkisid kulud lennujaamamaksude, kütuse ja muu pardahoolduse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles