Salakütid tapsid Pariisi loomaaias ninasarviku (5)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge ninasarvik Bruno, kes pääses salaküttide küüsist
Valge ninasarvik Bruno, kes pääses salaküttide küüsist Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Pariisi lähedal asuvas loomaaias tulistati ninasarvikut öösel kolm korda pähe ning ta sarv lõigati mootorsaega maha. 

Thoiry loomaaias leiti hommikul surnuna nelja-aastane ninasarvik Vince. Usutavasti murdsid salakütid sisse loomaaeda ja alale, kus elasid kolm ninasarvikut, vahendab Independent.

Valgel ninasarvikul oli osaliselt maha raiutud ka teine, väiksem sarv, mis viitab, et salaküttidel jäi aega töö lõpetamiseks väheks või lakkas nende tehnika töötamast. Neil võis plaanis olla tappa teisedki kaks ninasarvikut: viieaastane Bruno ja 37-aastane Gracie. See neil aga korda ei läinud ja mõlemad loomad on täie tervise juures.

Arvatavasti on see esimene kord, kui salakütid tapavad vangistuses elava looma. Tavaliselt varastatakse ninasarvikute sarvi oksjonitelt või näitustelt. Vince'i tapmist uuritakse, kuid seni ei ole veel tehtud kindlaks, millise relvaga loom tapeti.

Rünnak leidis aset hoolimata turvakaameratest ja viiest töötajast, kes loomaaias elavad.

Valged ninasarvikud on kõige suuremad maismaaimetajad pärast elevante. Liik oli kunagi väljasuremise äärel, kuid nüüd on neid maailmas ligi 20 000.

Vince sündis 2012. aasta septembris Hollandi Burgersi loomaaias. Pariisi jõudis ta koos Brunoga 2015. aasta märtsis. Ninasarvikute sarved müüakse mustal turul maha 35 000 euro eest ning eriti suur nõudlus on nende järele Hiinas, kus usutakse, et sarved on afrodisiaakumid. 

Videos kõnnivad pärast rünnakut ringi kaks ellujäänud ninasarvikut, Gracie ja Bruno.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles