Turismimessil jagub pakkumisi homsekski

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tourest 2016
Tourest 2016 Foto: Raul Mee

Sel nädalavahetusel toimub Eesti suurim turismimess Tourest, kus pakkumisi jagub igasse maailma otsa ning soodsaid hindu tasub jahtima minna veel ka pühapäeval.

Eestlased otsivad turismimessilt peamiselt kõige soodsamaid pakkumisi ning pakettreise. Nii on juba mitu aastat järjest nii reisibüroode kui ka reisikorraldajate nimekirjade eesotsas ilutsenud Kreeka. Kaugele maha ei jää ka Bulgaaria ning uue üllatajana Montenegro.

«Sellel suvel on kindlasti hästi populaarne meie uus sihtkoht Montenegro. Meil on olnud mitu aastat esiotsas Horvaatia ja tundub, et inimestele Balkani piirkond meeldib,» ütles Aurinko reisikorraldaja esindaja.

Estraveli müügiedetabeli tipus troonivad aga hoopis laevapiletid, mida on koguseliselt kõige rohkem broneeritud, ütles Estraveli tootjasuhete juht Jane Juhanson.  Seda selgitab loomulikult ka ülimalt hea pakkumine. Nii mõnedki laevafirmad on piletihindu rohkem kui poole võrra alla lasknud, mis on tinginud ka suured broneeringuhulga.

Siiski ei saada ka Estravelis üle ega ümber Kreekast, sest lennupiletitest on esikohal just Ateena piletid ning samuti on päikesereisidest eesotsas samuti Kreeka. Enim on müüdud Kreetat, kuid seda ka sellepärast, et sinna tehakse kogu hooaja jooksul kõige rohkem reise. Lisaks Kreetale on huvi tuntud ka Rhodose vastu.

Oma jao broneeringuid on saanud ka Bulgaaria, kus jätkuvalt käiakse nii Varnas kui ka Burgases. «Pakettreisidest on huvitav veel Maroko, mille taga on puhtalt reisikorraldajana Aurinko. Nad tulid sellega alles hiljuti välja ja kui oleme Kreetat saanud pikalt müüa, siis Marokot hakkasime alles praegu tutvustama,» kirjeldas Juhanson veel üht müügihitti.

«Müüginumbrid on palju paremad, kui eelmisel aastal. Ilmselt on hinnad paremad,» arvas Go Traveli partnersuhete juht Age Põder. Ka Go Traveli müügileti juures tuntakse huvi just Kreeka ja Rhodose vastu. «Kuigi ka eelmisel aastal oli Kreeka sihtkoht number üks, siis nüüd on ta seda veelgi rohkem».

Need, kes aga soodsaid pileteid veel saada soovivad, peaksid kiirustama. Bulgaarias on odavaid kohti juba üsna vähe alles jäänud. «Novatours teeb igal hommikul erihinna ja paneb üheks teatud kuupäevaks eriti soodsaid väljumisi. Need piletid müüakse kohe ära,» kirjeldas Põder tekkinud müügitrende.

Sellegipoolest tasub messi külastada ka pühapäeval, sest ka siis tehakse veel eripakkumisi. Põderi sõnul võivad külastajad just pühapäeval üles leida need sihtkohad, mis esimesel kahel päeval tähelepanuta jäid. Nii võib veel suuremat menu oodata Horvaatiale või Montenegrole, kus kohti on vähem ja hind ei ole kõige madalam, kuid just see võibki veel pühapäeval muutuda.

«Eks neid kampaaniaid tuleb veel, aga hindade mõttes võivad järgmised Tourestile natuke alla jääda,» ärgitas Põder külastajaid ka pühapäeval messile tulema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles