Lõvi jäi põlisrahva rituaalide tõttu ilma peast ja käppadest

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgeid lõvisid on varemgi salaküttide saagiks langenud.
Valgeid lõvisid on varemgi salaküttide saagiks langenud. Foto: GLEB GARANICH/REUTERS

Lõuna-Aafrikas tükeldasid kohalikud «lihunikud» kauni valge lõvi musta maagia rituaalide tarbeks. Enne pea ja käppade maha raiumist ta mürgitati.

Kokku mürgitasid salakütid Alldaysi farmis kolm lõvi, kirjutas Daily Mail. Kohalik politsei arvas, et lõvide sandistamiseks visati aedikusse mürgitatud kanu. Väidetavalt üritasid kurjategijad maha koorida ka sandistatud lõvi nahka, kuid jäid enne vahele.

Kolmest lõvist kaks ellujäänut olid tugevalt mürgitatud, üks oksendas ja kumbki ei suutnud omal jõul liikuda. Kokku on selle aasta jooksul tapetud samas kandis juba kuus lõvi, süüdlased on endiselt vabaduses.

Kahjuks ei ole tegu uue tavaga. Möödunud aasta mais leidis aset samade motiividega juhtum, kus ohvriks oli kaks valget lõvi. Tõenäoliselt on süüdlaste motiiviks uskumus, et lõvi kehaosadega saab ravida haigeid inimesi.

Söögiks visatud kanu oli mürgitatud Temiku nimelise pestitsiidiga, mida kasutatakse kedriklestadest ja teistest kahjuritest lahti saamiseks.

Politsei ütles, et nad on kinni pidanud mõne kahtlusaluse, kes tabati Stockpoorti piiri äärest plaaniga põgeneda Botswanasse.

Arvatakse, et Lõuna-Aafrikas on salakasvatustes aretatud 8000 lõvi, mida «söödetakse» rikastele turistidele ette, et nad saaksid loomad maha küttida ja näidata seda kui mingit saavutust.

Hiljutine dokumentaalfilm paljastas, et safarifirmad pakuvad lausa katalooge, kust jahimees saab ise välja valida, millist looma ta tappa tahaks. Olenevalt soovist kõigub hind 5000 ja 45 000 euro vahel. Uhke trofee pähe tapetakse igal aastal tuhatkond isendit.

Rohkem pilte näeb siit. Pildid võivad olla häirivad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles