Vaata, millised on maailma kõige ülehinnatumad sihtkohad

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romantiline Pariis
Romantiline Pariis Foto: SCANPIX

Tihti käib sihtkohtade maine neist kaugel ees, kuid sageli on enesekiitus teinud ära liialt suure töö ja kohapeal ootab turiste hoopis pettumus. 

Loomulikult on iga inimese jaoks võluvad erinevad paigad, kuid on mõned linnad või sihtkohad, mille puhul on enamik reisiselle pidanud vähemalt natukenegi pettuma. Independent pani kokku nimekirja paikadest, kus võib olla väga tore, kuid mis ei vasta siiski ootustele.

Walt Disney World, Florida

Seal on tavaliselt kohutavalt palav ning ühtlasi on seal ka liiga palju rahvast. Lisaks ei ole sealsed atraktsioonid täiskasvanutele ka nii meeliülendavad nagu naaberparkide omad, mistõttu tasuks see koht vahele jätta.

Kui on kindel soov külastada Ameerikas Disneylandi, tuleks sihtkohaks valida hoopis California, sealt leiab täpselt selle, mida iga täiskasvanud pargikülastaja otsib. Kui oled plaaninud aga reisi veeta Floridas, külasta parem Universal Studiot või Busch Gardensi lõbustusparki.

Marrakech, Maroko

Marokost loodavad kõik saada müstilise kogemuse, kus vürtsilõhnad jälitavad sind tänaval ja arhitektuur on justkui mõnest muinasjuturaamatust. Marrakech on tänaseks kujunenud aga pigem turistide pärusmaaks, see pole enam tõeline Maroko linn.

Kui oled sihtkoha osas veel kahtlev, mine hoopis Indiasse. Ka sinna leiab ohtralt soodsaid pileteid ja see on veel paik, mida turistid ei ole täielikult vallutanud. Seal saad tõelise kultuurišoki, mida Euroopa-lähedasel Marokol on juba keeruline pakkuda.

Monaco

Prantsuse ja Itaalia rannikul on hulgaliselt kauneid peatuspaiku ja linnakesi. Monaco on küll kahtlemata üks nendest, kuid samas on seal alati palju rahvast ning hinnad on kallid, mistõttu läheb reisieelarve üsna kiiresti lõhki.

Külasta parem ümberkaudseid väiksemaid linnakesi või külakesi, nagu Cap d'Ail. Kindlasti pakuvad ka nemad täpselt samapalju silmailu kui Monaco.

Pariis, Prantsusmaa

Pariis on aastaid pidanud ennast romantikapealinnaks, kuid kui sa ei tunne, et suurtes massides, paduvihmas ja kiirustavates inimestes oleks midagi romantilist, siis ei tasu ilmselt sinna minna. Pulmareisiks on kindlasti palju meeldivamaid kohti kui ühe suurriigi pealinn.

Itaalia on kindlasti üks nendest paikadest, mis teeb romantilisuselt Prantsusmaale ära. Kui aga on ka Prantsusmaal aega Pariisist väljapoole sõita, siis tasub see reis end kindlasti ära ning sellisel juhul on see sobilik ka noorpaaridele.

Maldiivid

Maldiividel on ilusad rannad ja luksuslikud hotellid, aga suurt midagi muud sealt tegelikult ei leia. Seega kui otsid midagi põnevamat, tuleks minna hoopis kusagile mujale. Üheks selliseks võiks olla Sri Lanka, kus samuti on kaunid rannad ja ka luksuslikud hotellid, kuid lisaks saad veel ka ohtralt kultuuri ja ajalugu.

New York

Kuigi New York on paljude unistuste sihtkohaks, siis kohale jõudes on üsna kiiresti selge, et poed on vaid poed, tänavad ja eelkõige Timesi väljak on paksult rahvast täis ja metroo on samuti ülerahvastatud ja räpane. Kõigele lisaks on seal veel ka üsna kallis.

Selle asemel ürita New Yorgis veeta veidi kauem aega kui vaid mõni päev. Ööbi seal kellegi kohaliku juures ja õpi sealset elu tundma. Vaid nii suudad hiljem hinnata seda tõelist New Yorki, millest filme vaadates unistanud oled.

Papeete, Tahiti

Tahiti pärast on läbi ajaloo ohtralt võideldud, lõpuks jäid peale prantslased, mistõttu võiks sinna sõites oodata väikest koloniaalasustust, mida on pehmendanud troopiline kliima. Selle asemel ootab aga ees tõeline Prantsusmaale omane möll ning saarelikkusest on seal väga vähe järel.

Seal lähedal asub aga küllaldaselt teisi väikesaari, mida tasuks külastada ning kus saab kogeda just seda brošüüridest nähtud puhkust; kuldsed liivad ja palmipuud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles