Mis vahe on reisibürool ja reisikorraldajal?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiekspert
Reisiekspert Foto: SCANPIX

Turisminduses räägitakse reisikorraldajatest ja reisibüroodest, kuid sageli läheb reisihuvilistel sassi, mida üks või teine tähendab. Uurime, kas kliendi jaoks on neil üldse mingit erinevust.

Kõige lihtsam on reisikorraldaja ja reisibüroo erinevusest aru saada, kui vaadata võrdluseks toiduainete tootmist ja müüki. Reisikorraldaja (operaator) on tootja, nagu näiteks leivatehas; reisibüroo (agentuur) aga supermarket või kaubamaja, mis tootjate kaupa müüb, seletas Estraveli tootjasuhete juht Jane Juhanson.

Seega saab reisibüroost osta kõiki reisiteenuseid alates üksikutest lennupiletitest ja lõpetades kogu puhkuseprogrammiga, reisikorraldajalt aga saab osta ainult tema enda korraldatud valmisreise, selgitas Go Traveli turundusjuht Anu Vane. «Reisibüroo tegeleb iga tema poole pöördunud kliendiga eraldi, pannes rätsepana kokku või valides välja just konkreetsele inimesele sobiva reisi,» selgitas Vane. «Reisikorraldaja seevastu teeb esiteks reisi valmis – organiseerib lennuki ja broneerib hotellikohad – ning siis asub sellele reisile huvilisi otsima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles