Video: Belgias avati õlut transportiv torujuhe (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halve Maan õlled
Halve Maan õlled Foto: SCANPIX

Halve Maan õlleköök lõi innovatiivse viisi, kuidas transportida õlut köögist kolme kilomeetri kaugusele pudeldamismasinani.

Õlut transportiv torujuhe asub Beliga linna Bruges all. Juhtme kogupikkuseks on 3,2 kilomeetrit ning igas tunnis läbib toru 3800 liitrit maitsvat Belgia õlut, vahendab Business Insider.

Selle kogusega täidetakse ära 12 000 pudelit, mis sealt siis edasi juba müügilettidele lähevad. Torujuhe on omasuguste seas esimene maailmas ning selle lõi 500-aastane õlleköök Halve Maan. Seni kasutasid nad õlle transportimiseks veoautosid, kuid soovisid leida kiirema ning efektiivsema meetodi joogi ühest kohast teise toimetamiseks.

Toru loomiseks kulus 4,3 miljonit eurot, kuid selle ehitamiseks andsid raha linnakodanikud ning niisama õllenautlejad, kes Halve Maani elu lihtsamaks tahtsid muuta. Kõige heldematele annetajatele antakse elu lõpuni iga päev pudel tasuta õlut. Need, kes aga nii palju anda ei saanud või soovinud, peavad leppima ühe komplekti õlledega aastas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles