Suurel Vallrahul hukkus nädalaga kuus turisti

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukelduja
Sukelduja Foto: SCANPIX

Novembris hukkus nädala jooksul snorgeldades või sukelduses Suurel Vallrahul Austraalias kuus turisti, kuid kohalikud turismitöötajad turvariski ei näe.

Kõige esimesena hukkusid kaks vanemat Prantsuse turisti, kes olid snorgeldamas 40 kilomeetrit Cairnsi linnast eemal. Kahe päeva pärast hukkus 60-aastane briti mees, kes käis sukeldumas ning üsna varsti pärast teda said surma veel kolm inimest, kellest üks oli 68-aastane, vahendab BBC.

Austraalia Veealuse Liidu president Graham Anderson kutsus kokku komisjoni, kes vaataks üle sukeldumise turvalisusreeglid. Ühtlasi lisas ta, et vanemad sukeldujad peaksid tulevikus läbima põhjalikuma terviseuuringu.

«Nii suur hulk õnnetusi on tõeliselt ebatavaline. Ma ei ole kunagi midagi sellist näinud,» ütles Henderson. Ta lisas, et sukeldujate keskmine vanus läheb aastate jooksul järjest üles, sest inimesed tulevad selle spordi juurde hiljem tagasi.

Juhtiva sukelduskoolituskeskuse Padi kvaliteedijuht Mike Holme ei näe turvalisusstandardites ühtegi viga. «Iga õpilane peab enda tervislikku olukorda enne sukeldumist ise hindama. Iga sukelduja käest küsitakse, millal nad viimati sukeldusid ja tavaliselt küsitakse ka selle kohast tõendit,» ütles Holme.

Kui sukeldumisest on möödas rohkem kui kaks aastat, peab sukelduja tegema meeldetuletuskursuse. Lisaks soovitatakse sukeldujatel alati tervislike olude hindamiseks konsulteerida arstiga, kirjeldas Holme.

Ka Mereparkide Turismi Operaatorite Ühenduse esindaja on veendunud, et turvalisuses probleemi ei ole, vaid pigem peaksid vanemad sukeldujad ja snorgeldajad ise paremini oma tervislikku seisundit hindama. «Tõsiasi on see, et kui kliendid jäävad vanemaks, siis meil hakkab ette tulema rohkem surmaga lõppevaid õnnetusi, mitte vähem,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles