Esimene naine, kes külastab kõiki maailma riike

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cassie de Pecol Sloveenias
Cassie de Pecol Sloveenias Foto: Expedition 196

Ameeriklanna üritab jõuda Guinnessi maailmarekordi raamatusse esimese naisena, kes külastab kõiki 196. maailma riiki. 

Cassie de Pecol on viimased 16 kuud veetnud üksinda reisides ja seni on tal juba läbitud 188 riiki, mis tähendab, et rekordi saavutamiseks on jäänud vaid veel kaheksa riiki, vahendab Lonely Planet.

27-aastane naine töötas enne vabakutselise veebidisainerina ning lapsehoidjana, kuid ta oli alati unistanud reisimisest ja oma äri avamisest. Oma teekonnale asus de Pecol juba 2015. aasta juulis, oma seiklustest väntab ta ka dokumentaalfilmi.

Ühtlasi on de Pecol ka Rahusvahelise Rahu Läbi Turismi Instituudi eestkõnelejaks ning lisaks kogub ta veeproove organisatsiooni Seiklejad ja Teadlased Loodushoiu Eest jaoks.

Naisel on reisi jooksul välja kujunenud ka lemmiksihtkohad. De Pecol tõi välja Šveitsi oma ilusate mägede, Bhutani rahu ning Vanuatu lahkuse poolest. Tuneesia tõstis de Pecol esile ajaloo, Peruu vihmametsade, Türgi kultuuri, Uus-Meremaa maastiku ja Mehhiko toidu poolest. Lemmikpiirkonnaks peab de Pecol hoopis aga Lähis-Ida.

Kõikidel teistel huvilistel, kes tahavad samuti vaid reisida, soovitas de Pecol end eesmärgile pühenduda. Vaja läheb selleks hulgaliselt motivatsiooni ning kellelgi ei tohi lasta end heidutada. Ühtlasi tasuks kasutada Google'i otsingumootorit ja õppida, kuidas kirjutada äriplaani, leida sponsoreid ja planeerida oma teekonda, kirjeldas de Pecol.

«Kõige tähtsam on uskuda, et tunneli lõpus on alati valgus, ükskõik kui raskeks vahepeal ka ei läheks,» julgustas de Pecol tulevasi reisiselle.

Igas riigis veedab de Pecol keskmiselt kaks kuni viis päeva ning oma kogemusi jagab ta sotsiaalmeedia kanalite vahendusel. Pärast rännaku lõppu on de Pecolil plaanis naasta Ameerika Ühendriikidesse ning seal oma elu jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles