Üheksa viga, mida lennujaamas teed

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaam
Lennujaam Foto: SCANPIX

Kuigi reisile minek on vahva, võib suurte lennujaamade läbimine olla parajalt tüütu, kuid on mõned nipid, millega saab protsessi lihtsamaks muuta.

Insider pani kokku nimekirja tüüpilistest vigadest, mida reisijad tavaliselt lennujaamas teevad, kuid mida vältides saaks lennujaamades seiklemist mõnusamaks muuta.

1. Sa ei lae alla õigeid rakendusi

Selleks, et kõik laabuks sujuvalt, peaksid alla laadima oma lennufirma rakenduse. Seda läheb sul vaja lisaks lennujaamale ka enne lendu. Rakendus annab teada, kas lend hilineb või on tühistatud. Lisaks aitab õige rakendus sul ka suures lennujaamas hõlpsasti oma värava üles leida.

2. Sa ei registreeri end lennule internetis

Registreerimislaudade taga looklevad sageli hiiglaslikud järjekorrad, seega kui sul ei ole mõnd erisoovi või muud muret, siis tuleks kindlasti end lennule juba internetis ära registreerida. Kui sul pole kaasas ka äraantavat pagasit, ei pea sa registreerimislaua juurest läbigi käima.

3. Sa ei võta oma toitu kaasa

Ei ole mingi saladus, et kõik lennujaama toit, ükskõik kui tavaline, on väga kallis ja ainus boonus selle juures on tavaliselt mugavus mitte kvaliteet. See ei ole aga ainuke põhjus, miks ise oma toit kaasa võtta. Kui turvakontrollis peaks millegipärast kauem aega minema ja sa ei jõua enam maha istuda ja süüa, siis aitab kodust kaasa võetud võileib sind hädast välja.

4. Sa kannad valesid riideid

Loomulikult tuleb panna selga mugavad riided, et pikk lennusõit mõnusamalt läbi teha, kuid kindlasti tuleb riietumisel arvestada ka turvakontrolli läbimisega. Seega ei tohiks endale selga panna näiteks pükse, kus on ohtrailt taskuid või kaela riputada suurtes kogustes ehteid.

5. Sa ei kasuta ära kõiki võimalusi

Sageli, kui lennud on täis, pakuvad lennujaama töötajad reisijatele tausta võimalust anda ära ka enda käsipagas. Kui sul on kaasas ka üks suurem kohver, mille järgi pead nagunii pagasilindi juures ootama, võid sama hästi ära anda ka oma väiksema koti. Seda saab teha mõnikord isegi siis, kui lennuk ei ole täis, tuleb vaid küsida.

6. Sa ei käitu hästi

Lendude hilinemised või ärajäämised võivad olla tüütud ning reisi ajal tekib sageli teisigi probleeme. Siiski tasuks alati jääda viisakaks ning sõbralikuks. Klienditeenindajad panevad seda tähele ning nii võid järgmine kord saada oma probleemile lahenduse palju kiiremini.

7. Sa ei kasuta lennujaama puhkeruume

Sageli on puhkeruumid üsna kallid ning sinna pääsevad tasuta vaid need, kes on ostnud endale äriklassi pileti. Siiski võib ka endale pääsu soetamine olla üsna hea mõte, eriti kui sul on mõni pikk vahemaandumine. Seal leiad endale alati mugava istekoha vaikuses, sulle pakutakse head toitu ning saad ka tasuta juua.

8. Saadad läbi lennujaama interneti personaalset infot

Väga paljudes lennujaamades on olemas tasuta internetiühendus. Siiski ei tasuks unustada, et avalik ei tähenda turvalist, mistõttu tuleb ettevaatlik olla info suhtes, mida läbi sellise võrgu saadad.

9. Sa ei märgista ära oma pagasit

Pole midagi parata, et enamik kohvreid näevad täpselt ühesugused välja, seega võiksid enda oma mõne värvilise paela või omapärase tunnusega ära märgistada, et järgmine kord ei peaks enam pead vaevama, kas tulekul on sinu või kellegi teise kohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles