Kõige vihatumad vaatamisväärsused

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rushmore'i mägi
Rushmore'i mägi Foto: SCANPIX

Turistid arvavad sageli ekslikult, et kui mõni ehitis on suur ja uhke, siis on see kindlasti ka oluline. 

Kohalikes võivad turistide eksiarvamused ja mõne vaatamisväärsuse ületähtsustamised tekitada aga ohtralt pahameelt, sest nende jaoks võib mälestusmärk meelde tuletada hoopis midagi ebameeldivat, vahendab Weird and Amazing Travel.

1. Valle de los Caídos, Madrid - sealsesse basiilikasse on maetud kindral Franco ning seda piirkonda ehib ka 152 meetri kõrgune rist. Need on kaks asja, mis turiste kindlasti kohale meelitavad. Küll aga ei meeldi see paik kohalikele, sest Franco käskis selle ehitada nende inimeste auks, kes tema hüvanguks võitlesid ja surid. Ehitajateks olid poliitvangid, kellest paljud selle käigus ka surid.

2. Parlamendihoone, Bukarest - uhke parlamendihoone on küll turistide imetlusallikaks, kuid kohalikele meenutab see vaid kunagist Nõukogude võimu. Hoone lasi endale ehitada diktaator Nicolae Ceaușescu, keda kohalikud sugugi ei armastanud.

3. Renessanssi monument, Dakar - Senegali endine president Abdoulaye Wade lasi ehitada hiiglasliku monumendi, mis läks maksma 25 miljonit eurot. Kahjuks aga  esindab see kuju kõike, mida kohalikud toonase presidendi juures vihkasid.

4. Columbuse majakas, Dominikaani Vabariik - selle ümber, kas Christopher Columbuse säilmed seal tõesti ka lebavad, käib tuline võitlus. Lisaks tõsteti monstrumi ehitamiseks paljud kohalikud kodust välja ning need, kes said paigale jääda, jäid hiigelehitise tulede süttimisel ilma elektrita.

5. Nathan Bedford Forresti kuju, Memphis - kuju on püstitatud ühe Ku Klux Klani asutajate auks, mistõttu peavad paljud ameeriklased selle seismist Memphise linnas ebameeldivaks.

6. Peeter I monument, Moskva - venelased ei armasta seda monumenti tema väljanägemise pärast, moskvalased ei salli aga Peeter I, sest tema kuulutas Venemaa pealinnaks hoopis Peterburi.

7. Rushmore'i mägi, Keystone - kuigi uued ameeriklased võivad selle monumendi üle õnnelikud olla, siis vanad asukad ning eriti Sioux hõimu liikmed ei näe selles midagi toredat. Monument ehitati nende pühale maale ning lisaks ülistab see Euroopast tulnud võitlejaid, kelle käsul tapeti hulgaliselt põlisameeriklasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles