Turismimessi huvitavaim osa puudutab siseturismi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves tundis messil huvi, mis võimalusi pakutakse Eestis puhkamiseks.
President Toomas Hendrik Ilves tundis messil huvi, mis võimalusi pakutakse Eestis puhkamiseks. Foto: Toomas Huik

Ehkki eile Tallinna näitusekeskuses avatud turismimessil on väljas paljude riikide turismiametid ja reisikorraldajad pakuvad soodsaid puhkusereise mitmele poole maailmas, tundub huvitavaim olevat siseturismi võimalusi kajastav paviljon Puhka Eestis.



President Toomas Hendrik Ilves ütles turismimessi Tourest avades, et turism on oluline osa majandusest ja siseturism annab suure panuse eksporti, mis on meile väga tähtis.

See, et turismimessil on nii palju eksponente – ligi 500 –, sisendab presidendi sõnul usku, et majandus on hakanud taas kosuma. Ta lisas, et 20 aastat Touresti ajalugu on terve põlvkonna jagu turismi arengut.

President mainis muu hulgas, et Estonian Airist võiks saada Läänemere maade suurim lennufirma, nagu seda on Tallink laevanduses. «See pole üldse võimatu ülesanne,» nentis ta. See, kui mugavalt välisturistid Eestisse ja meie inimesed siit välja saavad, on tema sõnul väga oluline.

Olles ära kuulanud Rakvere punklaulukoori esinemise, suunduski president koos abikaasa Evelin Ilvesega kaema halli Puhka Eestis. Seal on esindatud pea kõik Eesti maakonnad oma parimate puhkekeskuste ja vaatamisväärsustega. Välja on pandud kohale iseloomulikud meened ja tooted. Näiteks pakkusid setud väikese saladuskatte all külastajaile oma kuulsat hansat.

President puhkab Eestis

Presidendipaar mekkis Hiiumaal Kassari kadakate vahel kasvanud ja samas suitsutatud lammast, peatus Iloni Imedemaa väljapaneku juures ja uudistas Vihterpalu meeste lumel käimise räätsasid. Näitusel osalevad maakonnad olid varmad pakkuma ja tutvustama kõike, mis neil  pakkuda oli.

Küsimusele, kus meie esipaar eeloleval suvel ise puhata eelistab, vastas Evelin Ilves: «Kodus. Sel aastal otsustasime kolida sauna, mis on siis meie suvilaks.»

Siseturism on viimasel ajal Eestis taas kasvama hakanud ja eelolev suvi tõotab mullusest märksa aktiivsem tulla.

20. rahvusvaheline turismimess Tourest pakub muu hulgas ka soodusreise ja -pileteid. Suures paviljonis on koha sisse võtnud Eesti turismibürood ja välimaised turismiagentuurid koos laeva- ja lennufirmadega. Siia on kindlasti asja neil, kes otsivad sooduspakette või odavamaid sõidupileteid puhkusereisiks.

Reisikorraldaja Tez Tour eripakkumine puudutab Türgi ja Kreeka reise, millest saab vastava kupongi täitmisel nii palju alla, et olenevalt hotelli tärnidest võib nädalase puhkuse veeta 259–399 euro eest.

Estraveliga saab loteriimajutusega paketi Hispaaniasse Costa del Soli 390 euro eest, kuid kolme tärniga majutuskoha puhul tuleks välja käia vähemalt 500 eurot. Estouri Türgi puhkusepaketid algavad 357 eurost.

Horizon Traveliga saab Iis­raeli lennupileti 350 euro eest (tavahind 415 eurot). Nädalane puhkus Eilati kolmetärnihotellis koos hommiku- ja õhtusöögiga algab 700 eurost (tavahind 786 eurot).
Sama reisikorraldaja pakub puhkust Sitsiilias loteriimajutuse puhul 490 euroga, majutusega kolmetärnihotellis koos merevaatega aga alates 550 eurost.

200 eurot odavamalt

Soome Aurnikomatkat annab oma puhkusereisidele Kanaaridele, Egiptusse, Iisraeli, Tuneesiasse ja Türki kataloogihinnast alla 200 eurot. Novatoursi Türgi puhkuse hinnad algavad 320 eurost ja näiteks Kreetale saab 375 euro eest. Kõik need pakkumised kehtivad messipäevadel 18.–20. veebruarini või kuni kohti jätkub.

Tavahindadest soodsamate pakkumistega üritavad külastajaid meelitada ka lennu-, bussi- ja laevafirmad ning spaad. Tallinki hotellide juht Aivar Sõerd ütles, et on igal aastal messil käinud ja see on väga soodne võimalus oma tooteid tutvustada. Tallink pakub oma laevadel Kuuba-teemalist šõud ja menüüd, mida ka messil tutvustatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles