Rooma Colosseum on pärast maavärinaid ohus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colosseum
Colosseum Foto: SCANPIX

Viimasel ajal Itaalias aset leidnud maavärinad on jätnud oma märgi ka suurele Colosseumile, kuid parandustööd venivad, mistõttu võib see iidne ehitis varsti kokku kukkuda.

Roomas on plaanitud laiendada metroovõrgustikku ning seda üsna Colosseumi lähedalt. Need tööd on aga nõrgestanud ka pinda, millel see maailmaime seisab, mistõttu ei kannata restaureerimistööd enam oodata, vahendab The Local.

2014. aastal lubati Colosseumi parandustöödeks anda neli miljonit eurot, et tasa teha halbasid mõjusid, mis metrootunneli ehitusel sellele on olnud. Kuid raha ei jõudnud kunagi  ehitajateni ning nüüd on oht, et seda raha ei saadagi kunagi kätte.

Rooma linnapea Virginia Raggi lubas metrooettevõtte Roma Metropolitana laiali saata ning kui see otsus peaks jõustuma, ei ole ka Colosseumi esindajatel enam kellelegi nõudeid esitada. Praeguseks on metroo veel endiselt lõpetamata ning vastaspool on lubanud alustada selle edasise ehituse suhtes ka sõda, kui raha Colosseumi parandamiseks ei peaks laekuma.

Raggi on aga öelnud, et kohe, kui töid juhatav ettevõte on välja vahetatud, läheb metroo esitus täiel aurul edasi.

Kuigi Colosseum oli ohustatud juba enne maavärinaid, siis nende tõugete tagajärjel on selle seintesse tekkinud palju pragusid, mistõttu ei saa parandustöödega enam viivitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles