Salaküttimine jätab Aafrika turistideta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevant
Elevant Foto: SCANPIX

Loomaarmastajatele on Uganda, Keenia ja Tansaania ühed lemmiksihtkohti, kus metsikuid loomi nende õiges keskkonnas uudistada.

Safaritel läbi mitmeküllaste loodusparkide, on turistidel võimalik näha hulgaliselt erinevaid eksootilisi loomasid nagu lõvisid, kaelkirjakuid ja loomulikult elevante, vahendab Travel and Leisure.

Elevantide salaküttimine on aga tõsise löögi andnud ka Aafrika turismimajandusele, mida võib edaspidi aastas tabada kuni 22,5 miljoni euro suurune langus. Valitsused peavad mõistma, et salaküttimise vastu võitlemine võib neile reaalselt raha sisse tuua, kirjeldas uuringu üks autoreid Brendan Fisher.

Uuringus vaadeldi, kui palju aega ning raha on turistid valmis panustama elevantide nägemisele. Tulemustest selgus, et loodusparkides, kus elevantide populatsioon oli oluliselt salaküttide tegevuse tagajärjel langenud, langes oluliselt ka külastanud turistide arv.

Salakütid tapavad igal aastal 20 000 - 30 000 Aafrika elevanti. Uuringu viisid läbi Maailma Looduse Fond, Vermonti ülikool ja Cambridge'i ülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles