Galerii: vaata, milline näeb välja võimas siselõbustuspark

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dubais avatakse sel aastal mitmeid teemaparke ja omapärane sisepark IMG Worlds of Adventure on üks nendest.

Uues 891 miljonit eurot maksvas siselõbustuspargis on Marveli koomiksitele pühendatud ala, maailma kõige esimene 3D seiklus 18 IMAX kaameraga ning meelierutav õudustehotell, kus külalised peavad olema vähemalt 15-aastased, vahendab Telegraph.

28 jalgpalliväljaku suurune konditsioneeriga park on jaotatud neljaks teemaalaks, kust leiab nii džungleid kui ka suurlinna tulesid. Peamiseks atraktsiooniks peetakse Marveli koomiksitele pühendatud osa, kus võib kohata legendaarseid tegelasi nagu Thor ja Kapten Ameerika. Soovijad saavad einestada näiteks ka Tony Starki kala- ja liharesotranis.

Kui Marveli alal on suuresti pead pööritavad atraktsioonid, siis Cartoon Networki pargi osa on pühendatud pigem pisiperele. Siit leiab vanu tuttavaid nagu Power Puff Girls kui ka uusi kogemusi nagu omapärane 5D kino.

Džunglis liiguvad aga ringi käsitsi valmistatud hiiglaslikud dinosaurused ning suurlinnatulede all saab nautida mõnd head einet või osta kaasa suveniire. Õudustehotell on kui labürint, mida läbides tuleb kohtuda ka õõvastavate töötajatega. Verest nõretav lihunik pakub eriti võigast vaatepilti, mistõttu on sellele paigale seatud ka vanusepiirang.

Pargi loojad on põhjalikult läbi mõelnud ka selle, kuidas vältida liialt suuri rahvamasse. Inimeste liikumist jälgitakse soojusmonitori abil ning kui kuskile peaks kogunema liialt palju rahvast, läheb sinna ka pargi meeskond ning hakkab külastajaid teistesse osadesse suunama.

IMG Worlds of Adventure avatakse augusti lõpus ning see on esimene neljast suurest teemapargist, mis sel aastal Araabia Ühendemiraatides külastajatele oma uksed avab. Oktoobris avab uksed ka Dubai Parks & Resorts, kuhu alla kuulub veel kolm teemaparki, nende hulgas ka Legoland Dubai.

Pargi tegevjuht Lennad Otto loodab, et Dubaist saab uus Orlando, sest juba viie aasta päarst on seal sama palju teemaparke kui senises lõbustuspargipealinnas. «Dubai taristu on Orlando omast oluliselt parem. Dubais on rohkem hotellitube, suurem toidutööstus ja Dubai lennujaam võtab vastu kaks korda rohkem reisijaid kui Orlando,» nimetas Otto Dubai eeliseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles