10 tüüpilist viga, mida teeb iga algaja reisija

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor turist
Noor turist Foto: Vida Press

Kuigi lennupiletite ostmine tundub ülimalt lihtne, siis tegelikult on selles protsessis palju võimalusi ämbrisse astuda.

Lennupiletite ostmine on piisavalt detailirohke tegevus selleks, et algaja reisija võiks mõnes kohas apsaka teha, mida hiljem valusalt kahetseda tuleb, vahendab news.com.au.

Kui tead juba mõnd murekohta, millele rohkem tähelepanu pöörata, võid kindlam olla, et reis sujub paremini.

1. Vale sihtkoht

Lennujaamade koodid võivad teinekord tekitada segadust, samuti on mõnes linnas mitu lennujaama, mistõttu tasub jätkulendude broneerimisel olla erakordselt tähelepanelik. Lennujaama koodid on tihti üksteisele väga sarnased, mistõttu tuleb olla väga tähelepanelik, et näiteks Firenze (FLR) asemel ei ostaks piletit hoopis Florence'i (FLO) Lõuna-Carolinas. Ühtlasi on sama nimega linnasid maailmas mitu, mistõttu tuleks alati enne piletiostu sihtkoht ikka korduvalt üle kontrollida.

2. Väga keerukate lendude omal käel broneerimine

Kuigi võib tunduda lõbus tundide viisi internetis surfata ja üritada oma ümbermaailmareisi lennupileteid paika saada ja seda veel hästi odava hinna eest, siis tegelikult võiks siinkohal abi paluda mõnelt spetsialistilt. Kui plaanis on mõni keerukam reis, kus lennupileteid läheb vaja rohkem kui lihtsalt edasi-tagasi, võib reisikorraldaja suuresti abiks olla ja säästa hulgaliselt närve ja aega.

3. Küpsiste salvestamine

Internetileheküljed salvestavad automaatselt sinu liikumise ning otsingusõnad. Seega kui käid päevast päeva tundide viisi otsimas lennupileteid ühte sihtkohta, saab lehekülg aru, et sul on tõesti soov sinna minna ning tõstab lõpuks sinu jaoks hindasid.

Selle vältimiseks tuleks aeg-ajalt oma küpsised kustutada, kasutada teisi internetibrausereid, inkognito brauserit või osta hea hinnaga piletid kohe, kui neid märkad.

4. Boonuste mahamagamine

Tihti arvatakse, et reisibürood broneerivad meile ainult lennu, kuid tegelikult saavad nad teinekord lihtsa vaevaga pakkuda ka odavama hinna eest paremaid hotellitube, rendiautosid või muud sarnast. Kui oled leidnud endale ühe kliendihalduri, kellega hästi läbi saad, märkad üsna kiiresti, et igasugused head pakkumised ja võimalused leiavad imekombel alati tee ka sinuni.

5. Kasutad vaid üht otsingumootorit

Kuigi mõned otsingumootorid on mugavamad kui teised, siis tasuks kasutada alati mitut, et olla kindel piletisoodustuses. Lisaks tuleks piletihindu vaadata alati ka otse lennufirma kodulehelt, need ei pruugi seal soodsamad olla, kuid kontrollida tasub sellegi poolest.

6. Kontrolli tõelist hinda

Mõned otsingumootorid annavad küll ülimalt soodsad hinnad, aga kui hakkad piletit ostma, lisanduvad sellele igasugused tasud, mis võivad pilethinda kergitada kõrgemaks kui mõnes teises otsingusüsteemis. Selleks, et olla heas hinnas kindel, vaata alati üle, mis selles sisaldub. Oluline on tähelepanu pöörata muuhulgas lennujaama maksudele, pagasitasudele, istmevalikumaksudele, krediitkaardiga maksmise tasule.

7. Broneerid edasi-tagasi lennu

Seda ei saa tingimata pidada veaks, sest oleneb täiesti pakkumistest, kas see on mõistlik või mitte. Teinekord aga on parem oma pikk lennureis jupitada, ostes mitu lühemat otsa. Nii on võimalik säästa ka hulgaliselt raha. Näiteks lennates Nice'i, võiks piletid osta hoopis Pariisi ja sealt siis mõne odavlennufirmaga sõita juba soovitud sihtkohta.

8. Liiga lühikesed ümberistumisajad

Kui lendad terve tee sama lennufirmaga (näiteks Tallinnast Helsingisse Finnairiga ja sealt edasi samuti Finnairiga), siis on ettevõte samuti võimalikest hilinemistest teadlik ning annab endast tavaliselt ka parima, et kõik reisijad jõuaksid soovitud lendudele.

Kui lendad erinevate lennufirmadega, siis pead aga ise enda eest seisma ja seega ka veenduma, et sul oleks piisavalt aega ümberistumiseks.

9. Otsid liialt odavaid lende

Tihti võib leida ulmeliselt odavaid pakkumisi, kuid sellega kaasnevad ka omad miinused. Sageli tähendab üüratult odav hind seda, et lennud on ebameeldival ajal või väga pikkade ümberistumistega. Seega jõuad sihtkohta väsinuna või nii vara, et hotelli saad end registreerida alles mitme tunni möödudes. Mõtle läbi, milline reisija oled ja kas soodne hind on sinu jaoks neid miinuseid väärt.

10. Sa ei ole ühendatud

Kõik asjad levivad internetis ja eriti sotsiaalmeedias. Ühenda end gruppidega, kus soodsate piletite info liigub ja võid kindel olla, et head pakkumised jõuavad sinuni esimesena. Alati ei pea ise tundide viisi internetis tuhnima, piisab sellest, kui keegi teine seda teeb. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles