Riided, mida ei pea nädalaid pesema

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Määrdunud särk
Määrdunud särk Foto: SCANPIX

Pikemale reisile minnes on alati tükk tegu sellega, et kõik vajalik kohvrisse mahutada, kuid nüüd piisab vaid ühest särgist.

Kanada disainer leiutas riided, mida ei pea nädalaid pesema. Riideesemete staariks on meriinovill, vahendab Lonely Planet.

Meriinovill on sünteetilistest ainetest parem ja on ka antibakteriaalsete omadustega. Ühtlasi ei võta see riie sisse ebameeldivaid lõhnasid ning higi lihtsalt aurustub. Sarnast tehnoloogiat kasutatakse ka kallimate spordirõivaste puhul.

Lisaks suudab kangas vastavalt ilmale oma otstarvet muuta. Kui on soe ja niiske laseb see õhku läbi ning kui on külm, suudab ta keha soojana hoida. Särgid ei lähe ka kohvris kortsu, mistõttu saabki vaid paari särgiga hakkama.

Rõivaste testimiseks kanti neid Kagu-Aasias järjest 46 päeva, ilma, et neid oleks pestud. Ühtlasi mindi nendega ka jõusaali ning sauna. Esemed pidasid katsele hästi vastu, mistõttu nad nüüd ka juba reisisellide hulgas populaarsust koguvad. Tooteid saab osta Unbound Apparel internetipoest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles