Mussolini sünnikohas keelati diktaatori pildiga suveniiride müük

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mussolini büst
Mussolini büst Foto: Scanpix/AFP

Itaalias Emilia-Romagna piirkonnas keelati müüa suveniire, millel kujutatakse kunagist riigi peaministrit Benito Mussolinit.

Poeomanikud ja müüjad võivad selliste suveniiride müümise eest edaspidi vangi sattuda. Seni on müügiartiklitena piirkonnas valikus olnud väikesed kujukesed, kohvitassid, märgid ja isegi beebiriided, vahendab The Local.

Emilia-Romagna on esimene piirkond Itaalias, kes fašistliku sümboolikaga suveniiride müügile keelu seadis ning sealsed ametivõimud loodavad, et varsti järgivad nende eeskuju ka teised piirkonnad.

Esimest korda jõudis probleem Rimini linnapea Andrea Gnassi lauale eelmisel aastal, kui kaks juudi päritolu turisti esitasid kaebuse, et poodides müüakse Mussolini- ja Hitleri-teemalisi veine.

Kuigi suveniire võis leida ka Riminis, müüakse neid peamiselt siiski Predappios, Mussolini sünnilinnas. Igal aastal koguneb sinna 50 000 Mussolini palverändurit, et teha pilti diktaatori haua juures ja jätta külalisteraamatusse austusavaldusi.

Siiski on mõned erakonnad selle keelu vastu, sest kohalik majandus võib nüüd tõsise löögi saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles