Suvesoovitus: 11 üritust, mida sel nädalal külastada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Ida-Virumaa staadionimaraton ja 24 h jooks, Iisaku (21, - 22,07) - Iisakus toimuv staadionimarataon on Baltikumi (ja tõenäolilset Euroopa) ainus staadionimaraton, kus alates 2016. aastast on kavas 24 tunni jooks.

2. Pikantne farss lauludega «Astuge sisse,» Varbuse (20. - 24.07) - Küllap on kõik meist sattunud valel ajal valesse kohta. Mis juhtub aga siis, kui aeg on õige, kuid koht vale? Või on koht õige, kuid vale on aeg? Või kui sina oled küll õigel ajal õiges kohas, aga need, kes juurde tulevad, satuvad valel ajal valesse kohta.

3. Tallinn Truck Show 2016 (22. - 23.07) - Tallinna Laululava ümbrus täitub 22.-23. juulil 2016 uhkete veoautodega, kui merepoolsel kaheksahektarilisel alal saab laiuma teist aastat järjest Balti riikides toimuv kunstiliselt kujundatud ning tuunitud raskeveokite näitus Tallinn Truck Show. Kaasa löövad ka Harley Davidson Eesti esindus ning Corvette'i klubi. Näitusautode seas saab näha Põhjamaade suurimate samalaadsete näituste Nordic Trophy ja Powerparki parimaid autosid. Valitakse ka baltikumi esinduslikum raskeveok. Lisaks võtavad osa paljud transpordifirmad ning rasketranspordiga seotud ettevõtted. Eelmise aasta kogemuse põhjal ootame ka tänavusel üritusel palju huvilisi nii Eestist kui välismaalt.

4. Mototoober 2016 Saaremaal, Paiküla (22. - 24.07) - Rahvusvaheline motokokkutulek koguneb igal suvel Karujärve kämpingusse. Kokkutulekule koguneb rahvast Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Põhjamaadest. Palju pealtvaatajaid meelitab motoparaad, mis algab Kuressaares ja lõpeb Karujärvel.

5. Ostrova festival (22. - 23.07) - Setomaa on üks omapärane paik Eestis, mis on kaasaegses ühiskonnas suutnud säilitada oma identiteedi, keele, tavad, kombed ja kultuuri. Ostrova festivali kahe päeva jooksul esinevad Setu leelokoorid, pärimusmuuskat viljelevad folkansamblid, tuntud rahvamuusika ansamblid ja mitmed rockbändid. Lisaks muusikaelamustele on osalejatel võimalus vaadata teatrietendust ja õppida seto rahvatantse- ja laule, teha tutvust kohaliku käsitööga. Festival lõpeb suure simmaniga.

6. Metsareiv 2016, Oiu küla (22. - 23.07) - Selle suve kõige positiivsem muusikafestival toimub Võrtsjärve põhjakaldal, Ulgel. Kahel päeval on kaks lava täidetud elektroonilise muusikaga – drumm ja bass, house, jungle, minimal, techno ja palju muud oma parimates varjundites ning seda nii laivis kui läbi DJ-de piiritu valiku nii Eestist kui välismaalt. Lisaks rand, mõnusad suveilmad ning palju toredaid inimesi, tegevusi ja üllatusi looduses!

7. Põleva Kivi Rattamaraton - Estonian Cup 2016, Konsu küla (23.07) - Põleva Kivi rattamaratoni  rada kulgeb Kuremäe kandis ja  Kurtna järvestikus teedel ning metsaradadel. Maratonirada pakub ratturile pea kõike – järveäärseid juurikalisi singleid, looklevaid metsa – ja suusaradu ning veidike kruusa- ning turbateid. Rada möödub ka Kuremäe kloostrist, mis on üheks põhiliseks kohalikuks vaatamisväärsuseks. Ja kui me ratturid juba Ida-Virumaale kutsume, tundub justkui kohustuslikuna viia rada põlevkivikarjääri põnevatele teedele ja radadele.

8. Ürdi kaks külge, Narva (23. - 24.07) - Raske on leida taime, millest inimene kasu ei saaks. Olgu selleks siis kultuurrukis, või Sosnovski karuputk. Kõigil on omad positiivsed omadused, küsimus on tihti ainult koguses. Kahe juuli päeva jooksul tutvustame väikest osa tarkustest, veel väiksema osa taimede kohta, mida arvame külalistele huvitava olevat. Nii laupäeval kui ka pühapäeval, on kogu päeva jooksul võimalik degusteerida erinevaid taimeteesid, lisaks osaleda ka ürtide ja vürtside teemalisel viktoriinil.

9. Üle-eestiline avatud talude päev 2016 (24.07) - Üle-eestilisel avatud talude päeval saab näha nii suuremaid farme kui ka väiksemaid talusid, põnevat põllumajandustehnikat, suuri ja väikesi loomi ning taimi. Kohapeal saab maitsta päris ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid. Eelregistreerimisega korraldatakse ekskursioone ja töötubasid. Igal talul on oma programm, milles näidatakse oma talu eripärasid.

10. Saaremaa Ooperipäevad 2016, (25. - 29.07) - Eestis aastaid toimuv ooperifestival sündis 1999. aastal Eesti suurima saare Saaremaa pealinna Kuressaare keskaegse piiskopilinnuse hoovis. Tänaseks on Saaremaa Ooperipäevadel esinenud nii Moskva ooperiteateri  Helikon, Peterburi Maria Teatri, Läti Rahvusooperi kui ka Leedu Ooperi- ja Balletiteatri trupid, aga ka lavastajaid ja soliste kuulsatest ooperimajadest Viinist, Moskvast, Põhjamaadest, Saksamaalt, Brasiiliast jm. Tehakse koostööd ka Soome Rahvusooperiga ning ooperiteatritega Tallinnast ja Tartust.

11. Alma Linnasprint 2016, Tartu (27.07) - Alma Linnasprint on paarisorienteerumisvõistlus, mille eesmärgiks on orienteerumise propageerimine ning inimeste liikumisharrastuse parandamine. See on mõnus rahvaspordiüritus, kuhu ootame osalema kõiki huvilisi. Varasematel aastatel on võistlusrajale läinud emad-isad koos sülelastega, vanaemad ja vanaisad koos lastelastega ning muidugi lugematul hulgal rõõmust pakatavaid spordisõpru. Ootame orienteerumisradadele kõiki - asjaarmastajatest professionaalideni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles