Imelised ja rikkumata sihtkohad, kus ei kohta teisi turiste

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miniloci saare laguunid.
Miniloci saare laguunid. Foto: Vida Press

Veneetsia, Taj Mahal, Hiina müür – pole kahtlustki, et kõige ilusamad kohad maailmas on sageli ka kõige populaarsemad sihtkohad, kus on alati palju turiste.

MailOnline Travel otsis välja aga imelised ja rikkumata reisisihtkohad, kus ei kohta väga palju turiste.

  • Miniloci salajane laguun (Filipiinid)

Seda paika on üsna keeruline leida. Seal on imekaunis ujumiskoht, mis on tuntud ka Miniloci laguunina. See on peitunud suurte kiviseinte vahele. Selleks, et laguuni juurde pääseda, tuleb läbi minna väga kitsast lõhest kaljude vahel.

Parim aeg külastuseks: novembrist aprillini.

  • Ubudi riisipõllud (Bali)
AP
AP Foto: Firdia Lisnawati/AP

Ubudi riisipõllud on küll kuulsad, aga sellegipoolest rikkumata. Turistidel ei lubata põldudel kõndida, seega on põllud väga rahulikud ja seal pole peaaegu ühtegi inimest. Seda peetakse üheks kaunimaks paigaks, mida pildistada.

Parim aeg külastuseks: mais, juunis ja juulis on Balil kõige ilusam ilm, ent põllud on aastaringselt rohelised.

  • Castello di Sammezzano Toscanas (Itaalia)
Caters
Caters Foto: /Caters News Agency

See loss on peidetud Toscana mägedesse Põhja-Itaalias. Loss on väga värviküllane ja see ehitati juba 17. sajandi alguses, kuid see on väga pikka aega seisnud tühjana. Lossil on küll omanik, aga see ei tegutse muuseumina, seega külastusajad on üsna korrapäratud. Kui soovid seal ringi vaadata, siis võid üsna kindel olla, et sa ei kohta seal teisi turiste.

Parim aeg külastuseks: mida varem, seda parem, sest väidetavalt on see kaunis loss müügis.

  • Metsiku looduse safari Botswanas

See jääb populaarsetest turismiradadest kõrvale ja on üsna kallis ettevõtmine. Samas peetakse seda üheks parimaks kohaks, kus loodust pildistada. Seal pole piirdeaedu, seega ole valmis kohtuma erinevate Aafrika loomadega.

Parim aeg külastuseks: juuli ja august.

  • Bagan (Myanmar)
Itar-Stass
Itar-Stass Foto: Strunin Anatoly/ITAR-TASS

Kuna Myanmaris on poliitilises mõttes palju muutusi toimunud, on see riik turistidele avatud olnud vaid mõned aastad. Ent see muutub üha populaarsemaks sihtkohaks. Baganis on väga palju templeid, mida tasuks külastada.

Parim aeg külastuseks: mida varem, seda parem (enne turismihooaega). Parim aeg on novembrist veebruarini.

  • Moravia põllud (Tšehhi)
Foto: Vida Press

Paljud turistid ei ole sellest paigast kuulnudki, seega pole ohtu, et seal võiks olla palju rahvast. Tegu on väga ilusa kohaga, mis on fotograafide suureks lemmikuks.

Parim aeg külastuseks: hilissuvi.

  • Machangulo rand (Mozambique)

See on üsna eraldatud koht, kuhu pääseb ligi paadiga (umbes pooletunnine paadisõit Maputo linnast). Seda kohta tasuks külastada, kui sulle meeldib sukelduda. Rannas olev majake on läbinud värskenduskuuri ja võimaldab üksindust nautida. Ühtegi turisti sa seal ei kohta.

Parim aeg külastuseks: maist novembrini.

  • Samarkand (Usbekistan)
SVT Bild
SVT Bild Foto: CA PETERSON CAP/SVT Bild

Kuigi seal linnas on kohalikke, ei ole seal kuigi palju turiste. Paljud ei teagi, et seal asub mitmed arhitektuuripärlid. See on jällegi üks kaunis koht, kus saab imeilusaid fotosid teha.

Parim aeg külastuseks: maist juunini või septembrist novembrini.

  • Moraine’i järv Albertas (Kanada)
Caters
Caters Foto: Stevin Tuchiwsky ©/Caters News Agency

See on mõnus koht matkamiseks ja kuna seal on sillerdavalt sinine vesi, on see imeilus koht pildistamiseks. PS: fototöötlusega ei peagi pärast vaeva nägema.

Parim aeg külastuseks: juuni keskpaigast kuni juuli lõpuni.

  • Antarktika
Reuters
Reuters Foto: STAFF/REUTERS

Seal pole kunagi inimesi elanud, aga nüüd lubatakse turiste sinna väikeste gruppidena. Selleks tuleb üle elada 3-päevane merereis mööda ühte kõige ettearvamatumat merd maailmas. Aga kui sa jõuad kohale, võtavad vaikus ja ilu sind sõnatuks.

Parim aeg külastuseks: oktoobri lõpust märtsini. Kui soovid näha jäämägesid enne, kui need ära sulavad, siis külasta Antarktikat hooaja alguses. Kui soovid näha vaalasid ja väikesed pingviine, siis hooaja lõpus.

  • Havasu juga Grand Canyonis (Arizona)
Caters
Caters Foto: /Caters News Agency

Selle koha külastamiseks on vaja eriluba ja seda paika on üsna keeruline leida. Sinna saab kas matkates või hobusega, seega lastele või füüsilist koormust pelgavatele inimestele võib see retk olla liialt kurnav. Vesi on seal lummavalt sinine.

Parim aeg külastuseks: kevadel, kui päevad on pikad ja vesi soe. Talvel on juga külastajatele suletud.

  • The Desert Palm Per Aquum hotell Dubais

See ebatavaline hotell seisab keset kõrbe umbes tunniajase bussisõidu kaugusel Dubai pealinnast. See on imetabane peidupaik, kus on lõhnavad aiad ja lopsakad põõsad. Samas on hotelli lähedal pikad liivadüünid, mis on omaette kaunis vaatepilt.

Parim aeg külastuseks: novembrist märtsini, kui temperatuur on mõõdukas.

  • Volubilisi varemed (Maroko)

Seal on üsna vaikne, sest paljud turistid ei tunne selle paiga vastu huvi. Volubilisi varemed asuvad 30 kilomeetri kaugusel Meknesi linnast ja neid peetakse üheks paremini säilinud varemeteks maailmas.

Parim aeg külastuseks: aprillist maini, kui õhk on soe, aga mitte palav. Soovitatavalt päeva teises pooles, sest siis on valgus kõige ilusam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles