Suvesoovitus: 25 üritust, mida sel nädalal külastada (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Jäääre kontsert, Kasepere (30.06) - Kontsert tuleb ülihea ja õhtu imeline! Kõik külastajad on oodatud territooriumile alates 17.30, Kalju kohviku avame 18.00. Kohvik on endistviisi tasemel – saab nii sooja toitu, imelist kohvijooki kui koogikesi. Kalju-lava ümbritsev loodus on eriline ja värske õhk teeb loomulikult kõigile head. Territooriumil on ka muuseum, mida enne kontserti külastada saab – seega tasub võimalusel ikka varem kohale tulla.

2. Pearu Paulus ja live band, Vanamõisa (03.07) - Pearu Paulust ja tema bändi 2 Quick Starti tunneb igaüks. Sel suvel toob Pearu oma bändiga rahva ette aga hoopis rahulikuma poole, andes üle eesti mitmeid akustilisi kontserte. Esitusele tulevad loomulikult meile kõigile tuntud 2 Quick Starti populaarseimad lood, nende hulgas «Teine pool», «Olen loobuda sust proovinud», «Kingitus» ja palud teisedki.

3. Pärnu Hansapäevad (01. - 03.07) - Ajalugu jutustab meie lugu ajas. Hansapäevad vaatavad ajas tagasi. Lähme juurte juurde. Lähme kividesse talletunud tarkuse juurde. Hansapäevadel ootab külastajaid rikkalik kontserdiprogramm, kolmel päeval, kolmel laval trubaduurid meilt ja mujalt, keskaja kombed ja tavad, linnud ja loomad, rüütli-, ammu- ja vibuturniirid, keskaja turg, käsitöömeistrite laat, lasteküla ja atraktsioonid, erinevad õpitoad nii lastele kui täiskasvanutele.

4. Kabli Päikeseloojangu Festival (01. - 31.07) - Traditsiooniline kultuurifestival väikeses Kabli rannakülas toob kuu aja jooksul kokku Eesti parimad muusikud ning põnevaimad inimesed. Festivali kaunistavad kontserdid klassikast jazzini, väljapeetud salongiõhtud, kirjanduse- ning filmiüritused, legendaarsed Jüri Aarma vestlusõhtud põnevate Eesti inimestega, hommikutundideni kestvad rannapeod ja ehedad külasimmanid. Festivali üritused toimuvad kaunites paikades Kabli rannakülas ja ümbruskonnas. Lisaks kultuurielamustele pakuvad tõelist naudingut kaunid päikeseloojangud Kabli rannas.

5. Suvekontsert ansambliga «Kõrsikud», Tõrva (01.07) - Tõrva linn tähistab 2016. aastal oma 90. juubelit ja selle puhul toovad Teieni akustilise kontserdi  ansambel Kõrsikud, mille moodustavad kolm suurt ja muhedat eesti meest. Sumedal suveõhtul esitatakse ainult emakeelset, positiivsust kiirgavat muusikat ja loomulikult tulevad esitusele Kõrsikute oma lemmiklood, mis on kindlasti ka Sinu lemmikud. Muusika on tore ja sõnum südamlik!

6. Saaremaa suvesimman, Viki küla (01.07) - Juba 30. korda toimub Mihkli talumuuseumi kaunil õuel Saaremaa Suvesimman. Esinevad rahvatantsurühmad ja pillimehed Saaremaa eri paigust. Kaasa saab lüüa erinevates õpitubades ja maitsta ehtsat talutoitu. Mis peamine – otseloomulikult saab simmanil ka ise jalga keerutada!

7. Türi aedlinna kohvikute päev (02.07) - Igal aastal kutsuvad linlased kodulinna Türi sünnipäevale külalisi nii, et avavad oma õuedes kohvikud ja pakuvad sünnipäevale omaselt pidulistele head ja paremat. Üheõhtukohvikuid on kümneid ja üles leiab need viitade ja plakatite järgi. Paljudel õuedel pakutakse humoorikat kultuuriprogrammi ja käelisi tegevusi.

8. Rõuge veepidu ja paadiralli (02.07) - Rõuge Veepidu ja Paadiralli on suunatud aktiivsest puhkusest hoolivale ja seikluslikkust otsivale inimesele. See on pereüritus, kus tegevust jätkub nii lastele kui täiskasvanutele. Päevade magnetiks on kaheinimese kummipaadiralli Rõuge järvedel, kus võistlejad peavad sõudes läbima Rõuge viis järve ning järvedevahelist maad ületades tuleb võistlejail kummipaati endaga kaasas tassida. Üritus kogub iga aastaga enam populaarsust, viimastel aastatel on osavõtvaid meeskondi olnud rohkem kui 70.

9. Eestimaa V Võimlemispidu «Hingelind», Tallinn (02.07) - Laseme kõik koos lendu Hingelinnu, kes nüüd üle Eestimaa tuisates jagab aktiivselt peosõnumit maakonnast maakonda, vallast valda, külast külasse.

10. East Beach Fest 2016, Narva-Jõesuu (02.07) - Kolmandat aastat toimuv festival on Ida-Virumaa suurim rannapidu, mis meelitab kohale tuhandeid kuulajaid. Eelnevatel aastatel on festivalil esinenud – Bianka, Anne Veski, DJ Jim, Ruski Razmer, Dzigan.

Sel aastal on laval tõelised vene pop-muusika staarid L'one, Egor Kreed ja Artik&Asti.

11. 5. Popkooripidu, Tartu (02.07)  - Juba neljal korral toimunud ja ülimenukaks osutunud Popkooripidu rõõmustab osalejaid ja publikut ka tänavu! Senistel pidudel on ühendkoor koos solistidega esitanud armastatud laule Eesti estraadi-, pop- ja rokkmuusika varasalvest. Tänavusel, 5. Popkooripeol astuvad koos kooridega üles bändide tervikkoosseisud sh mõned neist ühendavad ka jõud uute põnevate kooslustena. Laulame ja tantsime ühiselt koos ansamblitega Apelsin, Mahavok, Fix, Traffic, Karavan, Kukerpillid, Justament ja Põhja-Tallinn. Ühendkoori saadab Estonian Dream Big Band.

13. 7 linna muusika festival, erinevad linnad (05. - 10.07) -  «7 linna muusika festival» on traditsiooniline sündmus, kus saad nautida sumedal suvel erinevat stiili muusikat omanäolistes kontsertpaikades üle terve Ida-Virumaa. Nädala jooksul kõlab kaunis muusika erinevate esinejate esituses. Igal suvel ühendab muusika Ida-Virumaa eri piirkondi ühtseks kultuuriliseks tervikuks.

18. Võru folkloorifestival (06. - 10.07) - Igal aastal juulis sõidavad Võrumaale sajad tantsijad, pillimehed ja lauljad nii Eestist kui laiast maailmast ning pakuvad ainulaadset võimalust osa saada erinevate maade rahvakunstist! Võru folkloorifestivalil on värvikirevad kontserdid, lõõtsameeste võistumängimine, õpitoad, õhtulaulud Tamula rannal, tänavatants, kunsti- ja käsitöölaat ning sekka võõrmaist toidukultuuri. Väikestele ja suurematele lastele on mänguõu koos tegevustega ning noortelava. Igal õhtul on toredad simmanid. 

19. Haapsalu Vanamuusika Festival (06. - 10.06) - 1994. a. asutatud Haapsalu Vanamuusikafestivali hinnatakse omas žanris üheks kaalukamaks Eestis ning see on köitnud paljude nimekate muusikute tähelepanu kogu Euroopas. Festivali projektid toovad kokku Eesti muusikute koorekihi ja oma ala suurimaid meistreid kogu Euroopast.

20. Rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal, Rakvere (06. - 09.07) - Baltimaade esimene rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal toimub alates 1990. aastast igal paarisaastal. Esindatud on kõik etenduskunstide vormid. Festivali põhirõhk on tutvustada huvitavat, otsingulist ja uuenduslikku teatrit ning etenduskunsti kogu maailmast. Festival ei piira end mingite raamidega, kui välja arvata professionaalsus ja hea kunstiline tase.

21. Kernu mõisa maasikamöll (02.07) - 2. juulil toimub Kernu mõisas esimest korda koguperesündmus Maasikamöll. Üritus algab kell 10:00 ning kestab kuni 16:00. Päeva vältel on võimalik külastada talu- ja käsitöötoodete laata, viiakse läbi erinevaid võistlusi ja laadamänge, lastele on erivõistlused

22. 100 kostüümi päev, Sagadi (03.07) - Juulikuu esimesel pühapäeval toimub Sagadi mõisas taaskord eriline perepäev, kus on võimalik proovida erinevaid mõisaajastu kostüüme. Oma ajastutruud väljanägemist soovitame ka jäädvustada - kas lasta teha endast foto profifotograafil või pildistada end ise kaunis mõisainterjööris või imelises mõisapargis. Külastuseks on uksed avanud nii härrastemaja kui metsamuuseum. Sagadi mõisarahvas kutsub osa võtma mõnusatest mõisamängudest ja ekskursioonidest. Töötab mõisakohvik ja kopsakamat kehakinnitust pakub Sagadi restoran.

23. Sillamäe linna ja merepäevad (01. - 03.07) - toimuvad erinevad kontserdid, ekskursioonid sadamasse, näitused, laadad ja proovida saab ka erinevate kohvikute võlusid.

24. Hard Rock Laager, Vana-Vigala (01. - 02.07) - Hard Rock Laager on Eesti raskeimalt rokkiv festival, mis on leidnud aset järjepidevalt Vana-Vigalas juba 14 aastat järjest ning tänavu saab juubelihõnguline 15 täis! Teiste hulgas esinevad sel aastal Catnap, Statica, At the gates, Borknagar.

25. Liiklusteemaline perepäev, Maanteemuuseum (02.07) - Perepäev kus saame üheskoos väärtustada Politsei- ja Piirivalveameti tööd. Toimuvad erinevad tegevused, demonstratsioonid ja töötoad. Toimuvad politseiakadeemia erinevad kursused. Nii saab õppida turvavarustuse olulisusest, jäljekoerte tööst, kriminalisti tööpäevast ning uudistada politsei tehnoparki. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles