Inglise hotelliomanik ei lubanud homopaaril voodit jagada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheinimesevoodi hotellis.
Kaheinimesevoodi hotellis. Foto: SCANPIX

Inglismaal Cornwallis asuva hotelli omanikud Peter ja Hazel Bull on kristlased ega pea sündsaks abielueelset seksi ning ei luba seetõttu vallalistel paarikestel tuba jagada, samuti ei ole teretulnud homopaarid.

Selline jäik suhtumine viis hiljuti ka süüdimõistva kohtuotsuseni. Nimelt keeldusid Bullid 2008. aastal homopaarile Martyn Hallile ja Steven Preddyle kaheinimesevoodiga tuba andmast. Argumendiks polnud ka see, et mehed olid partnerid.

Bristolis tehtud kohtuotsuse järgi eksisid hotelliomanikud nii toimides seaduse vastu. Kohtunik Andrew Rutherford otsustas, et hotell diskrimineeris paari vaid seepärast, et nad olid homoseksuaalid. Kahjutasuks mõistis kohus meestele välja 3600 naela ehk 4300 eurot (üle 67 000 krooni).

Hall ja Preddy olid otsusega rahul ja märkisid, et nemad lootsid hotellituba broneerides veeta lõõgastava nädalavahetuse sama moodi kui teisedki paarid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles