Kuidas reisil mitte kaalus juurde võtta?

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bryiani
Bryiani Foto: SCANPIX

Reisil kipume sööma ebatavalisi asju ja tavaliselt ka palju rohkem, kui seda kodus teeksime. Ühtlasi soovime alati maitsta kõike uut ja põnevat, mistõttu on kaalutõus kerge tulema.

Enamikus maailma riikides on mingi eriline söök, mida tasub kindlasti proovida. Tihti osutuvad need eriskummalised toidud veel ka nii heaks, et vööümbermõõt paisub ühe või kahe nädalaga tublisti, vahendab Travel and Leisure.

Alati tekib kiusatus tellida ja süüa rohkem, kui seda kodus eales teeksid. Pea seda meeles ja ürita oma portsjonid väiksemana hoida. Homme on ka päev ja siis saad taas midagi mõnusat suhu pista. Ühtlasi on väga keeruline liiga täis kõhuga veel rannamõnusid või mõne kiriku ilu nautida.

Kindlasti tuleks vaadata ka, mida sa sööd. Muidugi on Itaalias kerge kaduda pitsa ja pasta keerisesse, kuid tuleta endale meelde, et Itaalia on mereäärne maa ning sealsed kalad on lihtsalt imemaitsvad. Käitu nii ka mujal, söö kohalikust toorainest värsket toitu ja võid tunda end juba mõnusamalt.

Lisaks tuleks tähelepanu pöörata ka igasugu jookidele. Eriti rannapuhkusel kipuvad inimesed liialdama kokteilidega, mida hotelli basseini ääres tihti tasuta pakutakse. Need on aga suhkrut äärest ääreni täis. Seega, kui tahad klaasikesega lõõgastuda, võta parem veini, eriti kui oled reisil riigis, kus seda ka toodetakse.

Oluline on hoida end ka liikumises. Kultuurireiside puhul ei saa see tavaliselt probleemiks, sest siis on ringi tatsamist rohkem kui kunagi varem. Kuid ka rannapuhkuse puhul tuleks silm peal hoida oma igapäevasel aktiivsusel. Käi näiteks poodlemas ja liigu ringi. Kui oled eriti aktiivne, võid kaasa võtta ka oma trenniriided ja mõnel hommikul teha väikese jooksuringi ümber hotelli.

Kui võtad asja mõistusega ja toitud teadlikult, siis ei tohiks sa reisil olles liialt sentimeetreid kõhule koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles