Horvaatia – tõusva populaarsusega reisisihtkoht

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubrovnik
Dubrovnik Foto: SCANPIX/REUTERS

Viimaste aastatega on eestlaste huvi Horvaatia vastu tõusnud ja sellest on saanud kindlasti üks eelistatumaid reisisihtkohti, kinnitavad nii Eesti reisikorraldajad kui ka kohapealsed teenusepakkujad.  

Kuigi selle aasta populaarseimate päikesereiside nimekirjas troonivad Kreeka, Bulgaaria, Itaalia ja Türgi, on huvi Horvaatia vastu võrreldes varasemaga märgatavalt tõusnud. 

Split on Horvaatia vanim ja suurim linn, mis on tuntud eelkõige vaatamisväärsuste poolest, millest tuntuim on UNESCO maailmapärandi hulka kuuluv Diokletanuse palee. Split on ühtaegu sobilik sihtkoht inimestele, kes soovivad tutvuda kohaliku kultuuriga ja külastada muuseume, kuid ka neile, kes naudivad elavat ööelu ning eelistavad külastada maaliliste vaadetega kohvikuid ja restorane. Linnast on mugav edasi sõita ka lähedalasuvatele saartele, et muuta reis veelgi vaheldusrikkamaks. Paadisõit tasub ette võtta ainuüksi lummava linnapanoraami nägemiseks.

Rijekat nimetatakse aga mereväravaks Horvaatiasse, sest see on riigi peamine sadamalinn, meelitades turiste, kes soovivad üheaegselt tutvuda linna vaatamisväärsustega, kuid hindavad ka selle piirkonna randu. Sarnaselt Splitiga on ka Rijeka linn, kus melu ei vaibu. Kes Rijekasse õigel ajal satub, saab osa ka värvikirevatest karnevalidest, mis on aasta-aastalt muutunud üha vaatemängulisemaks. Linna olulisemaks vaatamisväärsuseks on 13. sajandil ehitatud Trsati kindlus, kus toimuvad suviti kontserdid ja teatrietendused.

Suurepärase asukoha tõttu on nii Split kui Rijeka sageli turistide jaoks reisi alguspunktiks, kust sõidetakse rendiautoga mõneks päevaks teistesse kuurortidesse – Splitist on mugav sõita Horvaatia kesk- või lõunaossa, Rijekast 1,5-tunnise sõidu kaugusel asuvad aga eestlastegi seas palavalt armastatud Poreći, Umagi, Pula ja Rovinj kuurordid.

Mis on Horvaatia...

  • Pindala - 56 542 km2
  • Rahvaarv - 4,5 miljonit elanikku
  • Keel -  horvaadi keel
  • Ajavahe -  Eestiga võrreldes 1 tund taga
  • Rahaühik -  Horvaatia kuna (HRK) – 1 euro eest saab u 7.50 kunat
  • Pealinn -  Zagreb
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles