Aprillis väljus Tallinna lennujaamast õigel ajal 90 protsenti lendudest

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaam
Lennujaam Foto: Mihkel Maripuu

Aprillis läbis Tallinna lennujaama üle 180 000 reisija, mis ületab möödunud aasta aprilli tulemust 3 protsenti. Õigel ajal väljus Tallinna lennujaamast 90 protsenti lendudest.

Tallinna lennujaama turundusdirektori Eero Pärgmäe sõnul algas märtsi lõpus oluliselt aktiivsem suvine lennuhooaeg ning regulaarreisijate arv kasvas aprillis ligi 12 000 reisija võrra. «Estonian Airi tegevuse lõpetamise järel on Tallinna lennujaamas kujunenud huvitav turusituatsioon, kus konkurents reisijate pärast tiheneb iga päevaga,» märkis Pärgmäe. «Reisijad võidavad suurenenud konkurentsist väga palju, sest see toob kaasa rohkelt reisikampaaniaid ning sooduspakkumisi,» lisas ta.

Ryanair on taastanud suvised ühendused Girona, Bremeni ja Dubliniga, Nordica on avanud ühendused Splitti ja Nice’i ning suurendanud lennutihedust Müncheni suunal. Talvise lennugraafikuga võrreldes on lisandunud lende ka aastaringsetele liinidele – Helsingisse, Riiga, Frankfurti, Kiievisse, Vilniusesse ja Varssavisse.

Enim reisijaid teenindas aprillikuus airBaltic, kuid jooksva aasta arvestuses on suurima turuosaga lennufirma endiselt Nordica. Kuue suurima lennufirma turuosa jääb 10 ja 14 protsendi vahele, teenindades ühtekokku 75 protsenti kõikidest lennureisijatest. Ajutiselt on katkenud regulaarne lennuühendus Kuressaare ja Kärdla liinil seoses lennufirma Avies tegevuse peatamisega.

Aprillis oli Tallinna lennujaamast võimalik lennata 26 sihtkohta. Keskmine täitumus regulaarlendudel oli 67 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles