12 supertoitu, mida reisides süüa

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tumedad kirsid
Tumedad kirsid Foto: SCANPIX

Reisimine võib meie kehale olla vägagi kurnav, olgu selle põhjuseks siis pikad lennud või võõras toit, mistõttu tuleks süüa sel ajal teatud toiduaineid, et oma keha ja vaimu turgutada.

Kindlasti ei saa kõiki neid toiduaineid korraga ja kogu aeg süüa, kuid juba nendest mõne tarbimine enne reisi ning reisi ajal võib anda märkimisväärseid tulemusi, vahendab Huffington Post.

1. Kinoa - supertoitudest on kinoa üks populaarsemaid, seda on lihtne leida. Lisaks puhtale kujule on kinoad tihti pandud ka erinevate küpsiste, leibade ning müslide sisse. Kinoas on palju kiudaineid, mis aitab kõrgusehaigust ennetada.

2. Sidrun - sidrunites leidub ohtralt C-vitamiini, mis aitab ennetada haigusi ning tugevdada immuunsussüsteemi.

3. Peet - peet aitab vastupidavust tõsta, mistõttu on see heaks abimeheks pärast pikka lendu ning kurnavat päeva uues sihtkohas.

4. Tumedad kirsid - tumedates kirssides leidub melatoniini, mis rahustab närve ning aitab uinuda, mistõttu on see heaks vahepalaks just pikkadel lendudel, kus muidu oleks ehk keeruline uinuda.

5. Roheline melon - rohke C-vitamiini ning kaltsiumi allikana annab roheline melon ohtralt energiat, ühtlasi aitab see ennetada ka kõrgusehaigust.

6. Ingver - ingver on supertoit peaaegu kogu kehale. See aitab lihastel lõdvestuda, vähendab peavalu, soodustab ning rahustab seedimist ja pastana pealemäärimisel aitab isegi päikesepõletuse vastu.

7. Hurmaa - hurmaa aitab kaasa punaste vereliblede loomele, mistõttu aitab ta ära hoida ka kõrguse- või merehaiguse teket.

8. Piparmünt - see maitsetaim aitab hästi iivelduse ning seedeprobleemide korral, mistõttu võiks ta alati reisides käepärast olla.

9. Jogurt - kui reisil olles süüa palju võõraid toite, siis tihti läheb seedimine sellest korrast ära. Seetõttu on priobiootilised jogurtid ka supertoiduks.

10. Goji marjad - marjad annavad juurde energiat ning tugevdavad immuunsussüsteemi ning kuna neid on lihtne pagasis kaasas kanda, võiksid nad ka alati olemas olla.

11. Banaan - banaanid on kaltsiumi-, magneesiumi-, ning melatoniinirikkad, mistõttu lisaks energia andmisele suudavad nad ka lihaseid lõdvestada.

12. Kurkum - see maitsetaim on üsna sarnane ingveriga. Kurkum aitab tugevdada immuunsussüsteemi ning vereringet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles