Video: beebidelfiini sünd püüti filmile

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vööt-nosudelfiinid
Vööt-nosudelfiinid Foto: AP / Scanpix

Alustades väikesest sabalöögist tuli beebidelfiin varsti ilmale ja ujus juba pinnale, et tõmmata sisse esimene sõõm värsket õhku.

Chicago Shedd akvaariumis sündinud delfiinibeebi on veel nimeta ning esimene laps oma emale Katrlile. Kolm tundi kestnud sünnitus jõudis kaamerasilma ees õnneliku lõpuni, vahendab CNN.

«Kohe kui sabauime otsad välja ilmusid, hakkas süda kiiremini lööma,» kirjeldas olukorda Lisa Takaki, akvaariumi mereimetajate direktor.

Sündinud delfiin kaalub umbes 11 kilogrammi ning on 90 sentimeetrit pikk, tema sugu ei ole veel välja selgitatud. Kui beebi elab üle mõned kriitilised punktid oma esimese eluaasta jooksul antakse talle ka sealsete pärismaalaste tlingiti keelest nimi. Muuhulgas peab ta õppima kuidas süüa ara korraga terve kala.

Vööt-nosudelfiinid on ühed ookeani kiireimad ujujad, nende kiirus võib tõusta 40 kilomeetrini tunnis. Peamiselt elavad kirjud loomad Vaikse ookeani põhjaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles