Riigid seavad terrorikartuses sisse järjest karmimaid reegleid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
lennuk, pilt illustratiivne
lennuk, pilt illustratiivne Foto: Scanpix / AFP

Kuveit on järgmine riik, kes on võtnud vastu otsuse hakata järjest enam kontrollima oma elanikke ning ka saabuvaid turiste.

Eelmisel aastal tappis ISISe enesetaputerrorist rünnakus 27 inimest ning viga sai veel 227 kodanikku. Rünnak leidis aset riigi pealinnas. Pärast seda otsustati vastu võtta seadus, mis karmistab riiki sisenemise reegleid, vahendab news.com.au.

Selle aasta teisest poolest peavad kõik riigi kodanikud ning ka siseneda soovivad turistid andma DNA-proovi, mis sisestatakse 500 miljonit eurot maksvasse andmebaasi. Proove võetakse nii verest kui süljest.

Need, kes keelduvad proovi andmast, peavad kandma karmi karistust. Olenevalt asjaoludest võib keeldumine saata aastaks vangi ning lisaks kergendada rahakotti veel 42 000 euro võrra. Proovi võltsimine võib üritaja viia seitsmeks aastaks trellide taha.

Ametivõimud kinnitavad, et selliste proovide andmine ei mõjuta kuidagi ei kohalike ega ka turistide privaatsust. Siiski on sotsiaalmeedias levinud palju pahameelt ning vihased turistid lubavad Kuveiti enam mitte kunagi naasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles