Maailma vanim pudelikiri uhtus Saksamaal kaldale (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri pudelis
Kiri pudelis Foto: SCANPIX

Kiri, mis pandi pudelisse ning visati merre 108 aastat tagasi uhtus lõpuks kaldale ning see on kinnitatud andmetel ka maailma vanim pudelikiri.

Pudel visati koos kirjaga Põhjamerre 1906. aastal. Sõnumi saatja palus kirja toimetada Suurbritannia merebioloogia ühendusse ning lisaks lubas ta anda šillingi sellele, kes pudeli talle tagasi toob, vahendab Lonely Planet.

Pudel leiti eelmisel aastal Amrumi saarelt, 500 kilomeetri kauguselt Suurbritanniast, ning see viibis praeguseni ekspertiisis. Leidja saatis pudeli koos kirjaga Inglismaale ning sai vastutasuks tõesti vana inglise šillingi.

Kirjutaja palus märkida kaasas olevale postkaardile leidmise asukoha ja pudeli seisukorra ning saata seejärel see George Park Bidderile Plymouthis. Bidder oli merebioloogide ühenduse president aastatel 1939-1945. Aastatel 1904-1906 saatis Bidder teele kokku 1020 pudelit ning mitmed neist jäidki kadunuks.

Eelmine vanim teadaolev pudelikiri oli 99 aastat vana ning see leiti 2013. aasta juulis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles