6 asja, mida reisimine sulle õpetab

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps puhkusel
Laps puhkusel Foto: SCANPIX

Lisaks uute kohtade nägemisele ja võõra kultuuri tundma õppimisele on reisimisel meile tegelikult veel väga palju anda.

Ilmselt kõik vähegi reisihuvilised üritavad võimalikult tihti välismaale saada või vähemalt unistavad sellest üle päeva. Tavaliselt seondub reisimine seikluste, põgenemise, puhkuse ja lõõgastumisega.

Ei ole tähtsust, milline neist aspektidest on reisimise jaoks kõige olulisem, sest uuringutest on selgunud, et reisimine parandab ning arendab inimese iseloomu, vahendab Lonely Planet.

1. Usaldus - uuringust selgus, et inimesed, kes on reisinud erinevates riikides ning viibinud seal natuke pikema perioodi usaldavad teisi inimesi rohkem. Mida rohkem inimesed reisivad, seda kergemini nad võõraid ka usaldavad.

2. Avatus - reisimine avab sind asjadele ning tegevustele, millele sa kodus olles ehk ei mõtlekski. Avatus on suuresti seotud ka uute inimestega kohtumisega ning reisides on suur tõenäosus, et satud kokku võõrastega ja oled sunnitud nendega suhtlema. Mõne aja möödudes muutub see sinu jaoks aga normaalseks ning koos sellega muutud ka ise avatumaks.

3. Probleemide lahendamine - uuringu käigus testiti probleemide lahendamise oskusi inimestel, kes ei reisi ning inimestel, kes on palju reisinud. Selgus, et katsealused, kes on välismaal elanud said probleemide lahendamisega oluliselt paremini hakkama kui teised. Välismaal elamine või reisimine õpetab sind mõtlema väljaspool piire ja seega on probleemide lahendamine tulevikus ka sinu jaoks kergem.

4. Tagasihoidlikkus - kuigi reisimine muudab meid avatumaks, siis samas teeb see meid ka tagasihoidlikumaks. Seda selgitab ilmselt asjaolu, et reisivad inimesed on kokku puutunud paljude teiste kultuuride ning rahvustega ja seega näinud ka kui võimekad võivad erinevad inimesed olla, mis aitab nende enda elu rohkem perspektiivi seada.

5. Õnnelikkus - erinevate asjade kogemine teeb inimese õnnelikumaks kui asjade ostmine. Uuringust selgus, et inimesed, kes käivad reisidel ja saavad sealt mitmeid kogemusi on oluliselt õnnelikumad kui need, kes endale kodumaal ohtralt kraami kokku ostavad.

6. Produktiivsus - Ameerika Ühendriikides läbi viidud uuringust selgus, et inimesed, kes kasutavad aastas ära kogu oma puhkuse ja käivad mõnikord ka reisimas on tööjuures oluliselt produktiivsemad, kui need, kes jätavad puhkuse kasutamata ja käivad iga päev tööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles