Üllatav: kõige rohkem pitsat sööb just see rahvus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsa
Pitsa Foto: SCANPIX

Kuigi prantslaste toidukultuuri peetakse tavaliselt tervislikuks ning väga peeneks, siis selgub, et tegelikult on just nemad need, kes tarbivad kõige rohkem pitsat.

Uuringust selgub, et prantslased armastavad järjest enam kiirtoitu ja seda just nende enda klassikaliste roogade arvelt. Prantslaste pitsaisuga suudavad veel võistelda vaid Ameerika Ühendriikide kodanikud, vahendab The Local.

Itaallased, kes peaksid pitsat justkui igapäev sööma, asetsevad edetabelis kümnendal kohal. Prantslased sõid eelmisel aastal kokku ära vähemalt 819 miljonit pitsat, 10 miljonit rohkem kui 2014. aastal.

Siiski selgus ka uuringust, et kuigi prantslased armastavad pitsat, ei taha nad väga palju erinevate koostisosadega katsetada. Nii on lemmikuks kujunenud just Reine'i nimeline toode, millelt võib leida tomatikastme, singi, juustu ja seened. Teiseks lemmikuks on Margherita pitsa, millel on vaid tomatikaste ja juust.

Teiseks suureks hitiks gurmaanide lemmikmaal on burgerid. 2015. aastal söödi ära 1,19 miljardit burgerit. See kiirtoit on saamas niivõrd populaarseks, et varsti tõukab ta ilmselt troonilt oma prantsusepärase eelkäija singi ja juustuga pika saia. Pika saia müümine on Prantsusmaal oluliselt vähenenud, kuid siiski müüdi seda einet 1,23 miljardit tükki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles