Teise maailmasõjaaegne sunnitöölaager muudetakse luksuskuurordiks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auschwitz-Birkenau, pilt illustreeriv
Auschwitz-Birkenau, pilt illustreeriv Foto: Scanpix/AFP

Vaatamata kohalike protestile, tehakse sunnitöölaagri asemele luksuslik kuurort ööklubi ja spaaga.

Montenegro valitsus plaanib Mamula saarel asuva kunagise sunnitöölaagri ümber ehitada luksuslikuks kuurordiks, vahendab Daily Mail. Otsust on saatnud viha hüüded perekondadelt, kelle lähedased kunagi saarel vangis olid.

Kavandatud on luua kuurort rikkale kliendile, kus asuvad mitmed basseinid, palmipuud, VIP ala, restoran värskes õhus, ööklubi, sadam jahtidele ning suur tantsupõrand.

Saar asub Montenegro ja Horvaatia piiri lähedal ning seda tuntakse ka Lastavica nime all. Praegu asub seal 1853. aastal rünnakute kaitseks ehitatud kindlus. Hetkel on saar asustamata ning kindlust ei kasutata, kuid Teise maailmasõja ajal pandi seal toime kohutavaid tegusid, kui saarel oli vangis rohkem kui 2000 inimest.

Arendajatele öeldi vaid, et nad peavad jätma hoone ülesehituse ja fassaadi samaks, et säilitada kindluse kultuurilist ja ajaloolist väärtust. Valitsus väidab, et saare ümberehitamine on investeering tulevikku ning selle kuurordi avamisega on võimalik luua kuni 200 uut töökohta. Siiani on inimeste vastuhakk jäänud tähelepanuta. 

Vaata pilte uuest kujundusest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles